Voor de meeste mensen is hun vaatwasser een onmisbare machine voor het schoonmaken van servies, potten en pannen. Maar als je het enkel daarvoor gebruikt doe je dat fantastische apparaat oneer aan. Er zijn immers heel wat voorwerpen die veilig door een cyclus kunnen zitten.

In tegenstelling tot een wasmachine houdt een vaatwasser zijn vuile inhoud stil. Zo kunnen items die in een wasmachine schade aan het apparaat of zichzelf veroorzaken, comfortabel een vaatwassersessie volgen.  Wij helpen je alvast met vier voorwerpen die hoge temperaturen en veel water kunnen doorstaan. Al is dat natuurlijk nog altijd op eigen risico!

Haarborstels
Wanneer is de laatste keer dat je je haarborstel hebt gereinigd? Zelfs als je erg hygiënisch bent ingesteld zie je na verloop van tijd een vuile opeenhoping van natuurlijke olie en haren. Dan is je vaatwasser de oplossing, al werkt dat trucje alleen met plastic borstels.

Accessoires van scheerapparaten
Baardtrimmers kunnen, net als haarborstels,  zelfs uit het meest verzorgde haar oliën opnemen. Gelukkig kan je de trimmer en kammetjes op dezelfde manier schoonmaken. Verwijder ze en laat ze door de vaatwasser lopen. Het elektrische deel van je scheerapparaat moet uiteraard droog blijven.

Waterdichte toetsenborden
Volgens een Brits onderzoek zitten er gemiddeld 400 keer meer bacteriën op een toetsenbord dan op een toiletbril. Die ontstaan door kruimels, gemorste dranken, stof en ander puin. Dat is waar waterdichte toetsenborden, zoals het Seal Shield Silver Washable Keyboard, op inspelen. Mors zoveel je wil, trek het vervolgens uit en steek het in het bovenste rek van de vaatwasser.

Kleine vuilnisbakken
Je kent het wel. Je ledigt je vuilnisbakje en toch blijft die indringende stank hangen. Dat komt natuurlijk door dat heerlijke vuilnissap waardoor de bodem kleverig wordt. Een grote vuilnisbak maak je dan schoon met de tuinslang maar voor de schaalmodellen volstaat een draai door de vaatwasser.