Eind vorig jaar kondigde Google zijn Jamboard aan, simpel gezegd een smart TV waarop je kan tekenen. Nu is ook bekend hoeveel het pronkstuk gaat kosten: 5.000 dollar, omgerekend zo’n 4.700 euro.

Met het Jamboard gaat Google de strijd aan met de Microsoft’s Surface Hub. Dat is volgens Microsoft het ultieme vergaderscherm dat wordt verkocht voor iets meer dan 8.000 euro.  Toch een groot verschil met de 4.700 euro van Google.

Maar wat is Google Jamboard nu net en hoe werkt het precies? Wel, het is als het ware een digitaal whiteboard bedoeld voor kantoorvergaderingen. Het toestel bestaat uit een touchscreen van 55 inch met een 4K-resolutie. De software werkt via G Suite, Google’s eigen businesssoftware, en laat het ook toe om in te loggen via Android- en iOS-tablets. Verder kan je het gebruiken voor videovergaderingen met Google Hangouts of je kan video’afspelen met behulp van de Cast-functie.

In de Verenigde Staten is het whiteboard vanaf mei beschikbaar. Of het Google Jamboard ook in België te koop zal zijn, is voorlopig nog niet duidelijk.