Het Mobile World Congress in Barcelona zit er weer op. Over de nieuwste phones hebben we het gehad maar ook deze must-haves passeerden de revue op de grootste mobiele technologiebeurs ter wereld.

Huawei Watch 2

Huawei brengt twee looks van zijn nieuwste smartwatch uit: eentje voor de sportieveling en eentje voor de meer modebewuste medemens. De Huawei Watch 2 controleert non-stop je hartslag en berekent je fitheid. En wanneer de batterij bijna leeg is, schakelt het toestel automatisch over op een energiebesparende modus die je stap blijft tellen en de tijd weergeeft.

Samsung Gear VR Controller

Samsung en Oculus hebben de allereerste controller specifiek voor VR-ervaringen ontwikkeld. Een echte pionier dus! Het apparaatje bevat naast volume- en navigatiecontrols ook een trigger die perfect is voor shooters. De VR Controller zou samen met de vernieuwde Gear VR-headset uitkomen.

Sony Xperia Touch

Met de Xperia Touch wordt elke vlakke ondergrond een interactief touchscreen. Zo kan je je favoriete apps gebruiken, films kijken of spelletjes spelen op eender welk oppervlak. Opvallend: deze projector is compacter dan de gemiddelde broodrooster.

Ford Carr-E

De Ford Carr-E heeft de looks van een robuitstofzuiger, maar het is wel degelijk een vervoermiddel. Je moet er simpelweg op gaan staan en de Carr-E helpt je door die laatste meters van je geparkeerde wagen tot je bestemming. Het toestel haalt bovendien snelheden tot 22 kilometer per uur.

Peugeot Instinct Concept Car

Even ter verduidelijking: de Peugeot Instinct is voorlopig nog toekomstmuziek, dit is niets meer dan een prototype. De Instinct rijdt volledig zelf en is helemaal afgesteld op je smartphone. Zo verwittigt hij je bijvoorbeeld als je de kachel hebt laten branden. Daarnaast ziet hij er gewoon erg vet uit.