Op CES zijn er traditiegetrouw heel wat nieuwe tech innovaties te bewonderen. Krëfel stuurde enkele ‘tech addicts’ naar Las Vegas en zette voor jou de meest in het oog springende producten op een rijtje.

  1. LG’s superdunne OLED tv

Op elke CES kun je een ouderwetse tv-oorlog verwachten, want alle producenten komen met hun nieuwste en fraaiste modellen. Zo ook LG, dat de laatste jaren al hoge ogen gooide met hun OLED-lineup. De nieuwe W7 met een 2,6 millimeter dun scherm zit namelijk alleen met een platte kabel vast aan een soort soundbar waar alle aansluitingen en stroom in zitten. Zo kan je het scherm (dat slechts 7 kilo weegt) via magneten tegen de muur hangen.

  1. Huawei Mate 9

Op zich is er aan de Mate 9 van Huawei niet veel nieuws, al zal hij wel  verkrijgbaar zijn met ‘Amazon Alexa’ (amazon’s virtual assistant). Dit maakt het mogelijk om lichten, termostaten, muziekinstallaties,… via je smartphone met spraakherkenning te bedienen . Je vraagt ‘Alexa’ gewoon om de lamp aan te schakelen en de rest gebeurt vanzelf. Handig toch!

  1. Samsung Chromebook Plus & Pro

Samsung Stelt op CES 2017 twee nieuwe Chromebooks voor; de Chromebook Pro en Plus. Deze zijn uitgerust met een 360 graden draaibare touchscreen met ingebouwde touchpen. De schermen zijn volledig achterover te klappen, zodat de laptop ook als tablet gebruikt kan worden.
De stylus pen  lijkt erg op de S Pen die Samsung al levert met zijn Note-toestellen en sommige tablets. Er kan mee op het scherm geschreven worden en apps kunnen er mee aangestuurd worden.

  1. Smartbrush Haircoach

Hoe je haar er uitziet, is voor veel mensen belangrijk en daar wil L’Oreal van profiteren. Ze maakten samen met Withings, een dochterbedrijf van Nokia, een haarborstel die registreert of je haar droog of beschadigd is. De borstel houdt ook bij hoe vaak, hoe hard en hoe goed je je haar kamt en geeft het daarna een score. Hierna kan je via een app bekijken met welke haarproducten je ervoor kan zorgen dat je haar een betere score krijgt.

  1. Fitbits’ virtual reality workouts

Activity Trackers hebben in 2016 een echte boost gekend, in 2017 zal dit niet anders zijn. Deze slimme toestelletjes monitoren tegenwoordig zowat alles wat we doen. Fitbit slaat in 2017 de handen in elkaar met Virzoom, een producent van indoor gaming fietsen. Hierdoor wordt het mogelijk om een nieuwe dimensie te geven aan je wekelijkse fitnessuurtje. Zo kan je tijdens het fietsen op je hometrainer achter het stuur van een F1-bolide of een tank kruipen. Dit maakt je training meteen heel wat interessanter.

  1. Shake it like a Polaroid…

Polaroid is al een tijdje helemaal terug met hun vernieuwde Polaroid Instant camera’s.  Op CES 2017 komen ze hun betaalbare 3D printers en -pennen voorstellen. De 3D printers bedien je via een app waarop je je design kan ontwerpen en vervolgens in verschillende kleuren kan laten uitprinten.
De 3D pen maakt het mogelijk om je ontwerp direct in 3D om te zetten. De vullingen zijn tevens in verschillende kleuren beschikbaar.

  1. ZTE Hawkeye

De Chinese Smartphone producent ZTE komt met een nieuw toestel op de markt. Deze beschikt op het eerste zicht niet over wereldschokkende features. Al draagt het toestel wel de naam ‘Hawkeye’, dit verwijst naar de nieuwe eye tracking technologie. De front-facing camera zal de oogbewegingen van de gebruiker registreren, dit maakt het mogelijk om handsfree door het toestel te scrollen en content te bekijken.

  1. Sony Extra bass headphones

Sony komt in 2017 met een upgrade van de XB950 headphones naar buiten. Naar eigen zeggen produceren de headphones muziek die je kan voelen.  De hoofdtelefoon zal zowel wireless als wired op de markt komen. Je kan ze bedienen met de bijhorende Smart Key App en ze zijn bovendien waterproof.
Klinkt alvast als muziek in de oren. Een echte must have voor elke muziekliefhebber!