Vorige week, donderdag 23 april, waren alle ogen gericht op New York en meer bepaald op WTC-toren 4, verdieping 68. ACER deed er haar plannen voor 2015 uit de doeken en gaf een inkijk op het gamma nieuwe producten waaraan we ons nog dit jaar mogen verwachten. En het belooft een heel drukke periode te worden voor de merk-pc fabrikant, want maar liefst meer dan 40 nieuwe producten (notebooks, tablets, wearables, gaming hardware, …) passeerden de revue. Een overzicht van het meest in het oog springende:

Aspire R11De ACER Aspire R 11
Een nieuw en vooral gebruiksvriendelijk hybride notebook met een 11,6“ scherm, een touchscreen dat reflectie aanzienlijk vermindert (Zero Air Gap technologie) en krasbestendig is dankzij het Gorilla Glass waaruit het werd vervaardigd. Het toestel beschikt daarnaast over een krachtige Intel Pentium processor met HD Graphics, een geheugen van 8 GB en een harde schijf met een capaciteit van 1 TB. Een krachtig en compact toestel dat vanaf juni 2015 beschikbaar zal zijn.

Wearables
Ook op het vlak van wearables kan ACER niet achterblijven en waagt het zich, met 2 producten, op de markt. Hierbij wordt de nadruk vooral gelegd op Fashion, Lifestyle en Health. Eén van deze nieuwigheden is de Liquid Leap Fit waarbij de nadruk vooral ligt op het opvolgen van je gezondheid. Daarnaast komt er ook nog de Liquid Leap Curve: een stijlvol en modieus toestel met een 1” touchscreen en een hartslag- en stress-sensor. Beide toestellen zijn waterbestendig en verkrijgbaar in een uitgebreid gamma van kleurrijke en verwisselbare bandjes.

Curved Gaming monitor
Een unicum voor al de gamers onder ons is de Curved Gaming monitor met NVIDIA G-SYNC-technologie. De allereerste monitor die over deze technologie zal beschikken en voorzien is van een 34” curved 21:9 UltraWide scherm (resolutie: 3440 x 1440). Zoals je zelf merkt zal dit resulteren in een enorm fijne en gedetailleerde kleurweergave. Hieruit blijkt duidelijk dat ACER trouw blijft aan PC-Gaming en de ultra-soepele game-beleving een nieuwe dimensie geeft.