Vijf jaar geleden is het inmiddels dat AEG groots uitpakte met een reeks wasmachines en droogkasten. Baanbrekende innovaties bleven daarna uit. De Duitse producent beloont het lange wachten nu echter met de introductie van een volledig nieuw gamma. Maar wat maakt de meest recente toestellen van AEG dan zo bijzonder?

De nieuwe range van AEG belooft textielverzorging op een hoger niveau, zelfs voor de meest delicate stoffen. Eén van de technieken die daarvoor zorgt is de SoftPlus-functie. SoftPlus verbetert de verdeling van de wasverzachter over de waslading waardoor elk deel van de stof bereikt wordt. Daarnaast heeft AEG ook zijn wolcycli geperfectioneerd. Zo kunnen de toestellen nu ook ‘hand wash only’ kledij wassen en drogen

11001410-8

Energiezuinig

De wasmachines uit de 7000- en 8000-serie zijn uitgerust met de ÖKOInverter-motor. Deze motor bevat geen koolborstel en is erg duurzaam. Mede daardoor kregen de machines het energielabel A+++ -30% of A+++ -50%. Dat kan je alvast een fikse besparing opleveren.

Een andere nieuwigheid is de ProSense-technologie. Die weegt automatisch elke lading en past het programma aan. Sensoren stellen op die manier de wastijd bij zodat elk kledingstuk optimaal wordt verzorgd. Bij de droogkasten is er dan weer het gelijkaardige AbsoluteCare-systeem dat nauwkeurig de bewegingen en de temperatuur van de machine bepaalt. Zo wordt voor elke stof de juiste setting ingesteld .

Stoomfunctie

Tot slot is er een leuke feature voor wie geen zin heeft om te strijken. Zo is het mogelijk om na een wasprogramma een korte stoomcyclus te starten. Daarna hoeft je kleding niet of nauwelijks meer te strijken.

Het volledige aanbod en extra informatie kan je terugvinden op onze webshop: http://bit.ly/2dGWIhm