Microsoft heeft op de Electronic Entertainment Expo (E3), niet toevallig de grootste gamingbeurs ter wereld, met de verrassing van het jaar uitgepakt. Het Amerikaanse bedrijf komt met een geremasterde versie van zijn populaire en 20 jaar oude spel Age of Empires op de proppen.

Age of Empires: Definitive Edition

Age of Empires, Microsoft’s cult-serie, brengt een nieuwe editie van de originele video game uit 1997 samen met de uitbreiding Rise of Rome op de markt. Deze nieuwe editie bevat honderden nieuwe geluidseffecten. Een nieuwe grafische engine maakt het bovendien mogelijk om te spelen met een resolutie van 4K. Het spel bezit een single player of multiplayer. Maar ook een classic mode voor mensen die de look ‘n feel van van het originele spel nog eens willen beleven.

Komt er ooit een vervolg?

De meeste fans reageren intens gelukkig op de terugkeer,  anderen hoopten eerder op een vervolg op de reeks in plaats van deze remastered versie. Vergeet niet dat Microsoft in het Age Of Empires III collector’s boek al geteased had over eventuele nieuwe versies (zie onderstaande foto).

Age of Empires: Definitive Edition zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn in de Windows 10 Store. In afwachting kan je je hier al inschrijven om de Beta-versie te ontdekken.