Header-Blog-3-toestellenTijdens de zomermaanden durven de temperaturen wel eens hoog oplopen. Die warmte vindt al snel de weg naar binnen en dan kan het, zowel overdag als ’s nachts, puffen zijn binnenshuis. Met een mobiele airco kan je de temperatuur in je huis- of slaapkamer regelen naar wens. Maar wat haal je nu precies in huis wanneer je een dergelijk toestel aankoopt? Wat zijn de voordelen? Welke soorten mobiele airco’s bestaan er?

 

Een mobiele airconditioning kan je, zoals de naam het al doet vermoeden, verplaatsen en dus opbergen van zodra je dit wenst. Sommige toestellen hebben de groote van een kleine koelkast, maar zijn wel voorzien van wieltjes zodat je ze makkelijk kan verzetten. Je dient er wel rekening mee te houden dat je het toestel in de nabijheid van een raam, of deur, moet plaatsen. Dit omdat je de warme lucht, via een afvoerslang, naar buiten dient te evacueren.

 

2 soorten mobiele airco’s

Mobiele airco’s kan je opsplitsen in 2 types: de single-unit airconditioning en de split-unit airconditioning.

PACWE112ECO - single unitDe eerste soort, de single-unit airco’s, zijn de meest voorkomende. Ze bestaan uit 1 stuk en zijn voorzien van een afvoerslang. Dit is meteen ook het belangrijkste voordeel van zo’n toestel. Je verplaatst de airco naar de ruimte of kamer naar wens, brengt de afvoerslang aan en je bent klaar. Zoals je merkt zijn deze airco’s makkelijk en eenvoudig te gebruiken.

De tweede soort, de split-unit airco’s, komen minder frequent voor. Deze toestellen bestaan uit 2 onderdelen en nemen meer plaats en ruimte in bij de plaatsing en opberging. Bij dit soort airco systemen wordt gebruik gemaakt van een binnenunit en een buitenunit. Beide onderdelen worden verbonden door een leiding waarbij de warme lucht, via de buitenunit, wordt geëvacueerd. Deze toestellen zijn wat moeilijker te plaatsen maar hebben wel het voordeel dat ze minder geluid produceren dan de single-unit toestellen. Dit omdat de buitenunit het meeste werk levert.

De mobiele airco’s zijn ideaal om bij warm weer of een hittegolf de temperatuur binnenshuis, aangenaam en lekker fris te houden. We geven ook nog mee dat er, naast de mobiele variant, ook een vaste bestaat. Deze vaste airco’s vind je vooral terug in kantoorgebouwen, ziekenhuizen en supermarkten en zijn er dus op voorzien om grotere ruimtes koel te houden.