Zo nu en dan zondigen mag. Zeker als het over zoete desserts gaat! Uitvoerig getest – en goedgekeurd – door onze redactie.
appelcrumble
Voor 4 personen

  • 6 appelen
  • 50 g bruine suiker
  • 2 tl kaneel
  • 200 g boter
  • 150 g kristalsuiker
  • 300 g bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de kristalsuiker in een grote kom. Roer de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt. Vet een ovenschotel (of kleine, ovenvaste potjes) in met boter. Verwijder de klokhuizen van de appelen en snij ze in fijne blokjes. Schik de appelstukjes in de ovenschotel en besprenkel met bruine suiker. Voeg nog een klontje boter toe en dek af met het deeg. Bak in de oven tot het deeg een bruin tintje krijgt (ongeveer 40 à 45 minuten). Serveer de crumble warm of lauw, en presenteer met een bolletje vanilleroomijs. Werk af met bloemsuiker.