iPhone 5COp 10 september aanstaande stelt Apple haar twee ‘nieuwe’ toestellen, de iPhone 5S en de iPhone 5C aan de wereld voor. Althans, daar gaat iedereen vanuit. Vooral de voorstelling van de 5C-reeks roept vele vragen op en leidt tot heel wat speculaties. Volgens geruchten zou het om een goedkopere en kleinere versie van de ondertussen ‘klassieke’ iPhone 5 gaan. Maar dat wordt ondertussen steeds meer ontkracht en het verschil zou enkel in de behuizing liggen. De lancering van beide toestellen zou uiteindelijk gepland staan op 20 september.

Het zal ongetwijfeld wachten worden tot dinsdag 10 september alvorens we volledig uitsluitsel krijgen over de iPhone 5C, maar ondertussen duikt er steeds meer ‘gelekt’ video- en fotomateriaal op van het veelbesproken toestel. Zo zou de behuizing van de iPhone 5C bestaan uit een duurzaam plastic dat krasbestendig is. Op een video, gemaakt door de Taiwanese website Apple Daily, zie je hoe men met een sleutel probeert krassen aan te brengen op de behuizing, maar deze blijft intact.

De letter C zou niet staan voor “Cheap”, zoals vaak gesuggereerd werd, maar wel voor “Color”. Uitgelekt fotomateriaal zou dit staven en toont behuizingen in het rood, geel, roze, blauw en groen naast de klassieke zwarte en witte versies van het toestel. De productie van het toestel zelf, zou wel kostenbesparend zijn voor Apple. Dit omdat ze gebruik zouden maken van goedkopere en bestaande componenten uit de huidige iPhones.

Er werden ook al heel wat geruchten verspreid over de grootte van het scherm. Afmetingen, oplopende van 4,7 tot maar liefst 5,7 inch, deden reeds de ronde. Maar ook deze speculaties worden steeds meer tegengesproken en het toestel zou, net als de huidige iPhone 5, beschikken over een scherm van 4 inch. Over de iPhone 5S doet het gerucht de ronde dat er een gouden/champagne versie van zou verschijnen, afgewerkt met witte accenten. Maar dit zijn allemaal slechts speculaties en absoluut niet op hun echtheid na te gaan. En misschien komt Apple nog met een verrassing op de proppen op 10 september. We wachten in spanning af … .