Gisterenavond was het, in San Francisco, weer verzamelen geblazen voor de Apple liefhebbers. De technologie gigant stelde immers, officieel, haar eerste smartwatch voor aan de wereld: de Apple Watch. Een toestel dat op voorhand werd bestempeld als innoverend, een pionier op het vlak van horloges en dit gecombineerd met een revolutionair design. We volgden voor jullie dit evenement op de voet en brengen jullie de meest spraakmakende nieuwigheden.

AW-WhiteKrachtige technologie zo toegankelijk mogelijk maken. Dat was, in een notendop, wat Apple had vooropgesteld toen er voor het eerst sprake was van een Apple Watch. Het toestel zou een autonomie hebben van 18u waarna je het met de meegeleverde oplader, die je magnetisch op de achterkant van de Apple Watch aanbrengt, kan heropladen. Naast het touchscreen kan je het uurwerk ook via spraakbediening of digitale kroon waarmee je kan scrollen besturen.

De meest voor de hand liggende apps zijn natuurlijk ook beschikbaar (Facebook, Twitter, Instagram, etc.) en er wordt ook aandacht besteed aan je gezondheid. De Apple Watch beschikt over een hartslagmeter en een stappenteller waardoor je, op elk moment, je statistieken en dagelijkse vooruitgang kunt opmeten. Agenda en andere notificaties kan je opvragen door je vinger, vanaf de onderkant van het scherm, naar boven te slepen.

De Apple Watch is, onlosmakelijk, verbonden met je iPhone. Maandag aanstaande zullen iPhone gebruikers iOS 8.2 kunnen installeren waarmee de koppeling tussen beide toestellen mogelijk wordt. Via een aparte app, op je iPhone, kan je Apple Watch apps downloaden en installeren op je slimme horloge. Met deze koppeling kan je dan ook muziek afspelen en de telefoon beantwoorden via de smartwatch.

De Apple Watch zal beschikbaar zijn in 2 groottes (38 en 42 mm hoogte) en in 3 modellen: de gewone, de Sport en de Edition. Het goedkoopste toestel zou verkrijgbaar zijn voor €399. Naargelang het model en bijhorend bandje zal de prijs variëren. De Apple Watch komt in april op de markt maar, spijtig genoeg, nog niet in België. Voor de beschikbaarheid in ons land is het nog even wachten op nieuws van Apple.