iPhone 5C - HeaderApple stelde gisteren haar 2 nieuwe iPhone-toestellen voor, De iPhone 5S en de iPhone 5C . Vooral naar deze laatste werd enorm uitgekeken omdat hierover de meeste geruchten circuleerden de voorbije maanden. Het wordt dan toch een goedkoper toestel dan haar voorgangers. Wij brengen je een kort overzicht van wat je van dit nieuwste speeltje van Apple kan verwachten:

De iPhone 5C zal, zoals uitgelekte foto’s reeds deden vermoeden, in verschillende kleuren beschikbaar zijn: wit, roze, geel, blauw en groen. Er komen 2 verschillende versies van het toestel op de markt: één met een geheugencapaciteit van 16GB en een tweede met een capaciteit van 32GB. Afhankelijk van de versie die je verkiest zal dit ook de prijs bepalen. De prijzen voor het Europese vasteland zijn nog niet gekend, maar in de VS zal je 99 dollar betalen voor het 16GB model en 199 dollar voor het 32GB model, (weliswaar bij aanschaf van een abonnement).

iPhone 5C Official 2 - 550Phil Schiller, de Apple-marketingbaas, ontleedde het toestel volledig en gaf mee dat de rugzijde en zijkant van de 5C uit 1 stuk bestaat. Het materiaal waaruit het gemaakt is, is polycarbonaat (voornaamste reden voor de lage prijs) en je kan geen naden zien in de afwerking. De voorkant van het toestel bestaat uit glas en beschikt over een 4 inch breed retina-scherm. Verder is de 5C uitgerust met een 8 megapixel camera en bevat het een A6-chip, dat door Apple speciaal werd ontworpen voor deze iPhone.

Wanneer de toestellen in België beschikbaar zijn is, vooralsnog, niet geweten. In de VS liggen beide vanaf 20 september in de rekken. Dit geldt ook voor landen als China, Japan en Singapore: niet toevallig de markten die Apple wil veroveren met de lancering van de iPhone 5C… . We kunnen u wel al meegeven dat  vanaf woensdag 18 september er een nieuwe software-update, iOS 7, beschikbaar zal zijn voor volgende toestellen:  iPhone (vanaf iPhone 4), voor iPad (vanaf iPad 2), iPad mini en iPod touch (vijfde generatie). En nog een zekerheid: van zodra beschikbaar, kan je beide toestellen verkrijgen in de Krëfel winkels alsook in onze online shop.