Over virtual reality bestaan heel wat hoge verwachtingen. Verwachtingen die de Koreaanse technologiegigant Samsung wil inlossen met de Galaxy Gear VR. Afgelopen zondag stelde het bedrijf haar nieuwe smartphones, de Galaxy S7 en S7 Edge, voor op het op het Mobile World Congress in Barcelona. Het perfecte moment om ook de Galaxy Gear VR in in een breder daglicht te plaatsen en de functionaliteiten van het toestel toe te lichten.

De Galaxy Gear VR is compatibel met de meest vooraanstaande smartphones van Samsung (Galaxy Note 5, S6, S6 Edge, S6 Edge+, S7 en S7 Edge) en heel gebruiksvriendelijk. Je klikt je smartphone eenvoudig in de virtuele bril en je kan meteen aan de slag. Via een touchpad aan de rechterkant van de bril bedien je je smartphone. De verschillende commando’s kan je uitvoeren door te ‘swipen’ of door simpelweg te klikken. Net boven de controletoets bevindt zich de ‘back’ button zoals je die ook op je smartphone hebt.

62001697-1-largeDesign
Een belangrijke factor, die bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van het toestel, is het design van de Samsung Galaxy Gear VR. Een comfortabele headset, die je perfect kan aanbrengen en niet als een log gewicht op je neus drukt, is uiterst praktisch. In vergelijking met de eerdere modellen die Samsung op de markt bracht, is deze 19% lichter (amper 318 gram) en werd de interface vergroot. Ook het touchpad werd groter gemaakt en is eenvoudig en vooral zeer accuraat te bedienen.

Gaming
Het toestel is niet enkel geschikt voor het bekijken van 360˚ foto’s en video’s, die je met een speciale camera (Gear 360) kan maken, maar ook voor gaming. Vooralsnog is het assortiment van beschikbare games beperkt, maar wel heel leuk om mee te spelen. Je zit immers ‘in’ het spel en je dient, naast het touchpad, ook je hoofd te draaien om te genieten van de volledige omvang dat het game te bieden heeft.

De Samsung Galaxy Gear VR kan je gratis krijgen indien je, tussen 21/02/2016 en 10/03/2016, een pre-order plaatst voor de Galaxy S7 of S7 Edge. Het volledige aanbod en extra informatie kan je terugvinden op onze webshop :

http://bit.ly/1QzRMf0

Video: