Het zou kunnen dat je, binnenkort, Android Wear toestellen kan koppelen aan een iPhone en iPad. Voorlopig is het nog een gerucht dat uit Frankrijk komt overgewaaid … maar geruchten hebben altijd wel ergens een grond van waarheid. De software die dit mogelijk moet maken wordt momenteel door Google ontwikkeld en een koppeling met iPhones en iPads (iOS devices) kan dus snel werkelijkheid worden.

Gear-02

De topman van Google, Jeff Chang, gaf alvast aan dat zijn bedrijf werkt aan het uitbreiden van de compatibiliteit van het Android Wear-besturingssysteem. Om dit te doen, zal er ongetwijfeld moeten gewerkt worden aan de technische beperkingen van de api-ondersteuning (set aan definities waarmee softwareprogramma’s onderling kunnen communiceren) om de koppeling met iOS toestellen te realiseren en naar behoren te laten functioneren.

Een tweede mogelijk probleem is de reactie van Apple op deze nieuwe concurrentie. Apple heeft net de dure Apple Watch gelanceerd en ziet de koppeling met goedkopere Android horloges niet zitten. Hoewel de echte Apple fans, meer dan waarschijnlijk, trouw zullen blijven aan hun merk en Apple Wearables kopen eens die op de markt verschijnen. Meer duidelijkheid krijgen we, ongetwijfeld, aan het einde van de maand mei. Volgens de berichtgevingen zou Google dan, tijdens de I/O conferentie, de Android Wear app voor iOS presenteren. Vanzelfsprekend volgt Krëfel dit op voor jou!