Na al die stofzuigers is het tijd voor iets anders. Dat dachten ze bij Dyson toen ze aan de ontwikkeling van de Supersonic begonnen. En met succes, want de technologie-gigant heeft de haardroger als het ware opnieuw uitgevonden.

Haardrogers kunnen lomp, groot en soms zelfs gevaarlijk zijn. Ook bij Dyson wisten ze dat en daarom zette het bedrijf haar ingenieurs aan het werk met één doel: de haardroger herontwerpen.  Het eindresultaat is de Dyson Supersonic.

flat-layBij een klassieke haardroger wordt de motor in de kop geplaatst omdat hij nergens anders past. Daarom is het ontwerp van haardrogers sinds de jaren 60 niet meer veranderd. Dyson heeft nu de motor van de haardroger in het handvat gezet waardoor er een betere balans ontstaat en het toestel er anders uitziet.

Intelligente warmteregeling

De Dyson Supersonic gebruikt verder een intelligente warmteregeling om zo de optimale temperatuur te handhaven en beschadiging door hoge temperaturen te voorkomen. De Glaskop-thermistor daarentegen meet de temperatuur van de uitgaande lucht 20 maal per seconde en geeft dit direct door aan de microprocessor. Die berekent dan weer snel instructies en corrigeert het dubbele verwarmingselement.

Akoestiek

Nog een vervelend probleem dat Dyson wilde uitpakken: het geluid.  Een team van ingenieurs onderzocht hoe ze de akoestiek van de haardroger konden aanpassen. Dat lukte hen uiteindelijk door een motorschroef met 13 in plaats van 11 bladen te gebruiken. Daardoor is de Supersonic een stuk stiller zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Met Dyson’s nieuwste paradepaardje komen ook drie accessoires:

  • Het opzetstuk voor gladder haar
  • De stylingconcentrator om de richting van de luchtstroom te bepalen
  • De diffuser voor een natuurlijk effect

De Dyson Supersonic  is beschikbaar bij Krëfel.