20150108 - CES 01Elk jaar vindt in Las Vegas de International CES (Consumer Electronics Show) conventie plaats. Het is de plek waar fabrikanten en ontwerpers samenkomen en hun revolutionaire en vaak baanbrekende technologieën aan de wereld voorstellen. Al meer dan 40 jaar wordt het evenement georganiseerd en dit jaar kan je er terecht tussen 6 en 9 januari. Wij gingen alvast na wat je van deze conventie mag verwachten.

 

Wie Las Vegas zegt weet meteen dat dit niet zomaar een beurs is, maar wel één van de grootste ter wereld. Je kan er zo’n slordige 3.600 standhouders terugvinden. Veelal gaat het om ontwerpers, fabrikanten en leveranciers van allerlei gebruikerstechnologieën, toedieningssystemen en nog veel meer. Alle grote technologiemerken tekenen dus present en laten u wegdromen van al het nieuws dat ze voor u in petto hebben.

Hieronder kan je alvast enkele nieuwigheden terugvinden die op de CES conventie worden voorgesteld:

  • LG is gestart met een nieuwe reeks OLED 4K tv’s. Het toestel zal zowel in curved als standaard formaat beschikbaar zijn met een mogelijke schermgrootte tot 105 inch (266,7 cm). Voor de productie van deze tv werd maar liefst 600 miljoen dollar vrijgemaakt! Misschien wordt dit wel de mooiste televisie ter wereld. We zijn alvast benieuwd.
  • Daarnaast stelt LG ook een wasmachine met 2 trommels voor waar enorm enthousiast wordt op gereageerd door de talrijke bezoekers. Het toestel heeft immers, naast de gewone trommel, een compactere variant voor de kleinere washoeveelheid.
  • 20150108 - CES 03 shutterstockDat LG het voorbije jaar niet heeft stilgezeten is wel duidelijk. Ook een nieuwe smartphone, de LG G Flex 2, zal het daglicht zien. Het toestel beschikt over een curved scherm, een vooruitstrevende processor (Qualcomm Snapdragon 810), een supersnel oplaadbare batterij en een camera met laser focus … .
  • Ook PANASONIC weet het publiek te prikkelen met een 4K HDR Blu-Ray speler en de terugkeer van het merk TECHNICS waarbij de focus op high-quality audiotoestellen komt te liggen en dus niet op een terugkeer van de immens populaire 1210 draaitafels. PANASONIC stelt ook een virtuele muur voor, die een analyse van uw gezicht maakt en aangeeft welke make-up of haarstijl u dient aan te brengen (dit is geen grap).
  • SAMSUNG stelt dan weer haar nieuwe SUHD 4K tv’s voor, met betere kleurenkwaliteit, en de oprichting van de UHD-alliantie: een groep producenten die o.a. de standaardnormen zal vastleggen voor de Ultra High Definition apparaten. SAMSUNG geeft ook aan dat de nieuwe tv-toestellen op het Operating System ‘Tizen’ zullen draaien. Het systeem zal beschikken over PlayStation Now, SONY’s online dienst voor het streamen van PlayStation games … waardoor een console zowaar overbodig zou worden.
  • SONY van haar kant komt naar voren met een reeks aan nieuwe snufjes en gadgets. Zo is er sprake van een ultradun 4K televisietoestel (Bravia X900), een 4K Handy- en Actioncam die werd voorgesteld door skateboard legende Tony Hawk, een nieuwe hoge resolutie Walkman die uw mp3’s een dieper en zuiverder geluid geeft en uiteindelijk de SmartWatch 3 met ingebouwde GPS en draaiend op het Android besturingssysteem.

En dit is nog maar een greep uit het groot aantal technologische nieuwigheden en innovaties die de CES conventie te bieden heeft. Er gaan dus een aantal leuke en handige toestellen en gadgets op ons afkomen in 2015 en het loont zeker de moeite om de dagelijkse presentaties van fabrikanten verder op te volgen.