Zoals elk jaar kan je ook nu weer in Las Vegas terecht voor de CES (Consumer Electronics Show) conventie. Technologienieuws, heet van de naald, wordt er aan de wereld voorgesteld en Krëfel houdt je hiervan natuurlijk op de hoogte. De CES conventie loopt van 6 t.e.m. 9 januari en dit is waaraan je je mag verwachten :

Internet of things
Natuurlijk ligt de focus bij de CES conventie vooral hierop. Denk maar aan de grote smarthome-platformen van Apple (HomeKit) en Google (Brillo), maar ook die van Samsung (Tizen). De Koreaanse technologiegigant zou een universele afstandsbediening voorstellen die je kan toepassen op het gehele SmartThings-portfolio van het bedrijf, de nieuwste tv-toestellen en je verwarming en verlichting. Een presentatie die zeker de moeite loont om volgen.

Tab-Pro-S-finalDe Tab Pro S van Samsung
Deze nieuwe Windows 10 tablet van Samsung is het dunste en lichtste toestel in zijn categorie en leunt sterk aan bij de Microsoft Surface-toestellen. De Tab Pro S zal immers beschikbaar zijn met een toetsenbord en optionele pen. Het toestel zelf zal beschikken over een 12” AMOLED scherm, een resolutie van 2160×1440 pixels, een Intel Core M processor en een werkgeheugen van 4GB. Ook de richtprijs werd bekendgemaakt en vastgelegd op €999.

Huawei-Mate-8---2De Mate 8 van HUAWEI
Als je phablet zegt … dan denk je meteen aan het Mate gamma van HUAWEI. Het Chinese technologiebedrijf stelt op de CES conventie de Mate 8 voor (en ook twee smartwatches). De phablet zal een 6” scherm hebben en voorzien zijn van de nagelnieuwe Octacore Kirin 950 processor. Deze processor moet het stroomverbruik, bij dataverbruik en het afspelen van muziek, aanzienlijk verlagen. HUAWEI’s grootste troef blijft natuurlijk de batterijduur : met de 4000mAh-batterij kan je immers 20 uur browsen over 4G. De Mate 8 wordt binnen enkele weken in België verwacht met een richtprijs van €599 (32GB) en €699 (64GB).

De Ehang 184
Afsluiten doen we met een nieuwtje dat je het leven een stuk aangenamer zal maken en heel wat frustraties de wereld zal uit helpen … de zelfvliegende drone : Ehang 184! Het eenpersoonstoestel heeft het formaat van een kleine wagen, beschikt over acht propellers en de draagkracht voor een persoon tot 100 kilo. Stijgen en landen is heel makkelijk, want daar heb je maar 2 knoppen voor en de topsnelheid ligt op 100km/h. Enig minpuntje is de batterij : die gaat maar 23 minuten mee dus je kan maar best niet heel ver van je eindbestemming wonen. Misschien een oplossing voor het file- en stakingsprobleem?