Elk jaar opnieuw is CES (Consumer Electronics Show) dé place to be voor elektronica-adepten. Op deze beurs in Las Vegas mag je je van 5 tot 8 januari dan ook verwachten aan oogverblindende televisies, verbijsterende virtual reality en de meest verbazingwekkende wearables. CES stelt zelden teleur als het gaat om dé must-have tech.

Één constante zet zich dit jaar door: televisie blijft koning. Alle grote spelers komen naar Las Vegas om te tonen dat hun technologie de beste is. LG promoot nog steeds zijn OLED-schermen, Samsung zal het hebben over SUHD en Sony heeft wellicht iets te zeggen over Android TV.pexels-photo-88737

Het meest besproken item in de televisiewereld dezer dagen is echter High Dynamic Range (HDR). HDR is de nieuwe standaard voor home entertainment. Het is een enorme sprong voorwaarts in zowel kleur, contrast als helderheid en kenners noemen het even belangrijk als de ontdekking van surround sound, HD of 4K.

Viva VR

2016 was ongetwijfeld het jaar van de virtual reality. Zowat elk merk bracht zijn eigen VR headset op de markt, van Samsung over Trust tot zelfs Sony Playstation. Maar waar het voorlopig aan ontbreekt is content. Dat is net hetgene waar de focus in Las Vegas op zal liggen.

Als we het over de creatie van VR content hebben, denken we niet alleen aan gameontwikkelaars. Ook bijvoorbeeld filmstudio’s en streaming services moeten een stap verder gaan want anders heeft de consument onvoldoende redenen om zich nog een headset aan te schaffen, hoe cool het er ook mag uitzien.

Drones, wearables en meer                                 

Wat mag je verder zien aankomen op CES? Drones. Vorig  jaar waren ze al overal met de Parrot Disco als ultieme uitschieter. Tijdens CES 2017 verwachten wij nog meer drones in elke vorm en grootte. Kijk dus af en toe naar boven!

pexels-photo-53903

Op het gebied van wearables hopen we op alweer iets nieuws voor rond de pols van Samsung en Fitbit. Verder wordt er ook meer en meer gefocust op andere lichaamsdelen. Denk maar aan de meditatiehoofdband van Muse die we zagen op CES 2016.

Tot slot maakt de techwereld zich op voor een hybride versie van de Dell XPS 13 en misschien wel de Dell Smart Desk. Dat wordt een revolutionaire PC met een tweede scherm. Ook Lenovo, MSI en HP komen ongetwijfeld met nieuws op het computerfront.

Het blijven allemaal vage voorspellingen maar zeggen dat we uitkijken naar CES 2017 is een understatement.