Om schitterende reisfoto’s te maken heb je zeker twee dingen nodig: de juiste omgeving en de juiste uitrusting. Daarvoor zorgen we alvast met deze eigenzinnige selectie van zeven wereldwonderen en de beste reiscamera’s en fotoaccessoires. Daarna is het aan de fotograaf …

 

01-Horseshoe-Bend-150HORSESHOE BEND // ARIZONA // VS
Coördinaten: 36° 52′ 46” NB, 111° 30′ 50” WL

Je moet al een onverbeterlijke fotokluns zijn om geen beklijvend beeld te kunnen maken van deze prachtige meander van de Colorado-rivier in Arizona. Door de lage luchtvochtigheid en het woestijnachtige klimaat is de lucht er altijd helder. Ideaal dus om het oeroude landschap met je camera de nitief te vereeuwigen.

 

02-Lake-Louise-90

LAKE LOUISE // ALBERTA // CANADA
Coördinaten: 51° 25′ NB, 116° 10′ WL

Het meer Lake Louise is een van de puurste bestemmingen ter wereld. Zelden toont de natuur zich ongerepter: een gladde waterspiegel en loodrechte rotsen, ijselijke gletsjers die het water zijn smaragdgroene kleur geven en sprookjesachtige watervallen. Verstilde schoonheid, in het echt en op foto.

 

03-Himalaya-250

HIMALAYA // SIKKIM // INDIA
Coördinaten: 27° 19′ NB, 88° 37′ OL

De kleinste deelstaat van India biedt de mooiste natuurplaatjes van het Indische continent. Dat dankt het aan zijn ligging in de uitlopers van de Himalaya. De meest indrukwekkende bergketen ter wereld vormt het decor voor elk beeld dat je hier schiet. Neem daar nog wat kleurrijke inwoners bij en je krijgt een evenwichtige en dynamische compositie.

 

04-Boeddhapark-250BOEDDHAPARK // NONG KHAI // THAILAND
Coördinaten: 17° 91′ 22” NB, 102° 76′ 53” OL

Dit park in het oosten van Thailand toont een fantastische verzameling van beelden van Boeddha en andere boeddhistische goden. Hun mysterieuze voorstellingen zijn op zich al een feest voor fotografen. Maar ook de enorme afmetingen van de beelden (tot 25 meter hoog) vormen een fotografische uitdaging.

 

05-Iguazuwatervallen-250IGUAZUWATERVALLEN // BRAZILIË
Coördinaten: 25° 31′ ZB, 54° 8′ WL

Jammer dat je het geraas van de breedste watervallen ter wereld op een foto niet kunt horen. Watervallen blijven echter een gedroomd onderwerp voor een fotograaf. Het vallende water kan een geweldige dynamiek aan een beeld geven. Alsof je zelf midden in de ontketende natuur staat. En vallen doet het water van de Iguazu.

 

06-Santorini-200

SANTORINI // GRIEKENLAND
Coördinaten: 36° 25′ 2” NB, 25° 25′ 9” OL

Een huizenhoog cliché levert vaak toch de mooiste beelden op. De witte huisjes en kapellen op het Griekse eiland Santorini zijn al ontelbare keren op de gevoelige plaat vastgelegd. En toch zul ook jij de verleiding niet kunnen weerstaan. Wacht tot er een zeilboot net achter de toren verschijnt in het rimpelloze water. De perfecte compositie.

 

07-Egilsstadir-200EGILSSTADIR // IJSLAND
Coördinaten: 48° 51′ NB, 2° 17′ OL

Met tweeduizend inwoners is Egilsstadir in het oosten van IJsland een metropool. Niet verwonderlijk dat schapen er in het onmetelijke vulkaanlandschap de democratische meerderheid vormen. Maar koppige beesten laten zich niet gemakkelijk lijmen voor een fotoshoot. Toch zijn dier en landschap altijd een goede combinatie voor een verrassend beeld.