De LG G5, het nieuwste vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant, is de allereerste modulaire smartphone. Een telefoon waarvan niet alleen de batterij, maar het volledige onderste gedeelte verwijderbaar is. Op die manier kan je de G5 als het ware zelf in elkaar zetten met de accessoires die jij belangrijk vindt. Dat is hoe dan ook een gewaagde keuze.

De LG G5 is vernieuwend, daar kan je niet om heen. Beeld je simpelweg de eerste reacties in als je even je telefoon van zijn ingewanden ontdoet, want daar komt dat uitgeklede en modulaire ontwerp op neer.

Daarenboven opent het tal van mogelijkheden. Zo passen er voorlopig twee boeiende modules in de G5: een digitaal/analoog converter van Bang & Olufsen en een cameramodule met extra batterijcapaciteit (die laatste krijg je er gratis bij als je voor 1 juni besteld).Op termijn mag je echter ook een slimme batterijlader, 360°-camera en VR-bril verwachten.

Dubbele camera
Nog opvallend aan de G5: een dubbele camera. De Zuid-Koreaanse technologiereus geeft je de keuze tussen een gewone lens voor foto’s van 16 megapixels en een groothoeklens die foto’s tot 135 graden maakt. Verschuiven tussen de twee is zo simpel als een tik op het scherm en opent een breed scala aan fotografische mogelijkheden.

Batterijduur
Toch is de LG G5 is niet helemaal zonder gebreken. Zo is de batterijduur beperkt (je kan echter wel de batterij snel vervangen, bij hevig gebruik) en valt het design zelf niet bepaald gewaagd te noemen. Desondank is het één van de meest fascinerende en ambitieuze smartphones van het moment.
De LG G5 is verkrijgbaar bij Krëfel, als je voor 01/06/2016 bestelt krijg je er een gratis cameramodule bij ter waarde van €99.

Het volledige aanbod en extra informatie kan je terugvinden op onze webshop: http://bit.ly/1SZ5l97