De geschiedenis van Krëfel leest als een boek. Wij hebben de belangrijkste milestones van ons succesverhaal in een tof overzichtje gezet, vol leuke weetjes en anekdotes.

De oprichting
Krëfel werd in 1958 opgericht Auguste Marcel Poulet. De naam, althans fonetisch, komt van de Duitse stad ‘Krefeld’.

De golden sixties20081015-1
Krëfel werkte in het begin via postorderverkoop en introduceerde producten die in de jaren ’60 nieuw waren voor de meeste huisgezinnen: van zwart/wit-televisies tot transistorradio’s, en van automatische wasmachines tot koelkasten en kookfornuizen.

Groter aanbod, grotere winkels
In de jaren ’70 en ’80 werd het productassortiment bij Krëfel stevig uitgebreid. Ook de oppervlakte van de verkooppunten nam toe. De eerste verkooppunten waren nauwelijks 60 m² groot; in 1990 opende Krëfel zijn eerste verkooppunt van 1.000 m².

“Welkom bij de club!”
In september 1997 koos Krëfel voor de slogan “Welkom bij de club van gelukkige klanten!”. Tegenwoordig is dat “Voor u zetten we de puntjes op de Ë”.

Megastore in Anderlecht
In 2006 opende Krëfel zijn eerste Megastore in Anderlecht: bijna 4.000 m² groot, bijzonder modern en met alle trends van vandaag en morgen. Op hightech eilanden kun je de toestellen zelf uittesten.

2013
Ruim 50 jaar na de oprichting werken er meer dan 1.100 mensen bij Krëfel, maar het bedrijf wordt in de kern nog steeds gerund door dezelfde familie. Daarnaast heeft Krëfel nu ook een succesvolle e-shop, zodat je rustig thuis je aankopen kunt doen.