Huawei heeft net twee nieuwe high-end telefoons aangekondigd op het Mobile World Congress te Barcelona: de P10 en de P10 Plus. Wij konden al aan de slag met de nieuwe toestellen voor een eerste indruk.

De P10 is de kleinste van de twee, met een 5,1″-lcd scherm en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De Plus-variant heeft een 5,5″-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Ook dat is een lcd, in tegenstelling tot het oledscherm van de P9 Plus van vorig jaar.

Beide smartphones worden aangedreven door de Kirin 960 processor van Huawei. Verder krijgt de Plus 6GB RAM en 128GB opslag, de P10 moet het doen met 4GB geheugen en 64 GB opslag. Ruimschoots voldoende voor veeleisend dagdagelijks gebruik.

Je kan de smartphones uitbreiden met MicroSD en daarenboven beschikken ze over toch wel genereuze batterijen: 3,200mAh voor de P10 en 3,750mAh voor de P10 Plus.

Chipset

De Huawei P10 is uitgerust met de laatste chipset van de fabrikant, hetgeen zorgt voor meer dan voldoende snelheid. De software is zo aangepast dat het toestel na een jaar nog steeds even snel is als toen je het kocht, normaal toch wel frustratie nummer 1.

Supersnel opladen

Snel opladen is de nieuwe standaard en dat heeft ook Huawei begrepen. Na een laadtijd van 15 minuten, kan je weer een halve dag verder. Handig als je batterij bijna leeg is en je nog ergens naartoe moet.

Camera

De P10 beschikt over twee camera’s op de achterkant, beide geleverd door Leica.  Het betreft een 12-megapixel en een 20-megapixelcamera. De 12MP camera heeft een  RGB-sensor, de 20MP niet. In de software worden beide foto’s vervolgens gecombineerd. Zo krijg je de details en het licht van de 20-megapixelcamera, terwijl je de kleuren hebt van de 12-megapixelcamera. Met dynamische verlichting wordt de foto daarenboven optimaal belicht en van natuurgetrouwe kleuren voorzien.

Met de Leica Dual-Camera 2.0 kun je dus prachtige foto’s en geweldige selfies maken mede dankzij de revolutionaire gezichtsherkenning. Het maken van een groepsselfie ging ook nog nooit zo gemakkelijk, het toestel schakelt automatisch naar een breedbeeld modus wanneer nodig.

Design

De P10 en P10 Plus hebben een vrijwel gelijk design, dat bestaat uit  een aluminium unibody met een matte of een glanzende ‘hyper diamond cut’ afwerking.

De P10 is bovendien compacter dan zijn voorganger, de afgeronde achterkant zorgt ervoor dat deze nieuwe versie nog beter in de hand ligt.

De aanpassingen die Huawei heeft doorgevoerd ten opzichte van de P9 zorgen er vooral voor dat het toestel nog sterker lijkt op de iPhone 7.

Wanneer zullen de toestellen beschikbaar zijn?

De Huawei P10 komt in vier  kleuren op de markt: zwart, blauw, goud en zilver. Je kan hem nu al preorderen op de website van Krëfel.

Wie snel beslist krijgt bij het pre-orderen een Leica sofort camera ter waarde van 289 euro gratis!