32P_Encart Krefel_Knack_NL_A.inddDe grenzen tussen werk en privéleven vallen langzaam maar zeker weg. Met een smartphone, tablet of laptop heeft u ook thuis en onderweg toegang tot werkgerelateerde toepassingen. Even goed communiceert u op kantoor via Facebook of Twitter over persoonlijke zaken. Meer dan ooit vormen multimedia de rode draad doorheen ons leven.

Zowel thuis als op kantoor is de computer een onmisbaar instrument. Met het toestel blijft u in verbinding met familie, vrienden, collega’s en zakenrelaties. De computer is essentieel voor het gebruik van e-mail en sociale media, maar ook voor het beheer van uw foto’s en video’s, uw muziekcollectie, enzovoort. Dat we hier de term ‘computer’ gebruiken – en niet pc of laptop – is niet toevallig. De voorbije jaren is in de markt een duidelijke verschuiving aan de gang. Mobiliteit is de nieuwe standaard. Dat vertaalde zich lange tijd in stijgende verkoopcijfers in het segment van de laptop. Vandaag liggen de kaarten weer helemaal anders. De tablet kende een spectaculaire doorbraak en veranderde de manier waarop we mobiel gebruik maken van een ‘computer’.

Laptop of tablet
De tablet heeft zijn plaats in de markt intussen veroverd. Het is dan ook bij uitstek een handig instrument om mobiel media te consumeren: nieuwssites, e-mails, sociale media en games. Ook om te fotograferen en te filmen is de tablet een populair device. Wilt u echter niet alleen media consumeren, maar ook zelf creëren, dan biedt de tablet niet altijd de meest ideale oplossing. Voor heel wat activiteiten – denk maar aan de professionele toepassingen op kantoor, of de applicaties voor foto- en videobewerking van de amateurfotograaf – blijft de laptop aangewezen. De laptop biedt nog altijd een groter beeldscherm, meer rekenkracht en meer geheugencapaciteit. Ook de interactie met andere toestellen – zoals een externe schijf of een printer – ligt bij de laptop vaak een stuk makkelijker.