Officieel gaat het Mobile World Congress in Barcelona pas vandaag van start (2 tot 5 maart), maar dit weekend werden al een aantal nieuwe producten voorgesteld. Meest in het oogspringend daarbij zijn de SAMSUNG GALAXY S6 en S6 Edge smartphones, de HTC One M9 en de smartwatch van HUAWEI (HUAWEI Watch). Uiteraard gaan we hier wat dieper op in en laten we jullie kennis maken met deze vooruitstrevende snufjes.

001-SGS6-Edge--Front30_blackDe SAMSUNG GALAXY S6 en S6 Edge
Onverwacht is de voorstelling van deze toestellen niet. De voorganger, Galaxy S5, bleek niet de vooropgestelde verwachtingen in te lossen terwijl concurrent Apple dit wel deed met de iPhone 6 en 6 Plus. Volgens SAMSUNG CEO JK Shin is de Galaxy S6 de meest geavanceerde smartphone ter wereld: en combinatie van ultra-modern design en vooruitstrevende technologie.

Wat meteen opvalt is dat het toestel inderdaad anders is dan haar voorgangers. De afwerking van de S6 is voorzien van aluminium (geen plastic meer) en Gorilla Glas (dat naargelang de lichtinval van kleur verandert). De smartphone is voorzien van een 64-bit 14 nm Exynos Octacore Processor (geen Qualcomm-chip dus) dat door SAMSUNG zelf werd ontwikkeld. Daarnaast beschikt dit technologisch hoogstandje over een 5,1 inch Quad HD Super Amoled scherm en een ingebouwde 2,550 mAH batterij waarmee een volledige oplaadbeurt dubbel zo snel gaat als bij de iPhone.

Ook aan je selfie werd gedacht! Vooraan heeft de Galaxy S6 een 5 megapixel camera en achteraan eentje van 16 megapixels, beide met een F1.9-lens. Nieuw is de SAMSUNG Pay, als antwoord op de Apple Pay, een betaaldienst die los staat van het toestel en je de mogelijkheid biedt om met een kredietkaart te betalen (Mastercard, American Express en VISA). De Galaxy S6 Edge heeft, als toemaat, een curved scherm en zal, net als de S6, in België te koop zijn vanaf 17 april. De opslagcapaciteit bedraagt 32, 64 of 128 GB en de richtprijzen zijn €699,99 (S6 – 32GB) en €849,99 (S6 Edge – 32 GB).

 

HTC-One-M9De HTC One M9
Ook HTC komt met een nieuwe smartphone op de markt. Een stevig en krachtig toestel van degelijke kwaliteit dat, bovendien, krasbestendig is. HTC heeft geluisterd naar de opmerkingen van haar gebruikers en een 20 megapixel cameralens (achterkant) ingebouwd. De HTC One M9 heeft een 64-bit Snapdragon 810 chipset met Octacore processor en draait op Android 5.0 (Lollipop). Verder is deze smartphone volledig personaliseerbaar (aanpasbare thema’s) en toont het startscherm de meest gebruikte apps op basis van je locatie. Naargelang van waar je je bevindt krijg je dus aangepast advies.

Zowel de foto-editor als de fotogalerij werden opgefrist alsook de ‘smart cover’. Updates of berichtgevingen van apps zoals WhatsApp, Instagram of Snapchat zijn meteen zichtbaar door de cover heen. Net als de Galaxy S6 zal de HTC One M9 vanaf april beschikbaar zijn in België (nog geen exacte datum bekend). Het toestel zal verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren, waaronder in het roze, en een richtprijs hebben van een slordige €749.

 

001-HUAWEI-WATCH-03HUAWEI Watch
Ook HUAWEI liet al van zich horen. Niet met de aankondiging van een nieuwe smartphone, maar wel met een smartwatch: HUAWEI Watch. Wat meteen in het oog springt, is het design van dit horloge: een klassiek rond uurwerk. De smartwatch draait op Android Wear en is volledig personaliseerbaar. Er werden ook maar liefst 40 verschillende bandjes voorzien, zowel voor mannen als vrouwen, van plastiek en leder tot metaal en zelfs … goud!

Het horloge heeft een doorsnee van 42 millimeter, een saffieren, krasbestendig OLED-scherm en een uit metaal vervaardigd frame. De resolutie bestaat uit 286 ppi, wat beduidend hoger ligt dan dat van alle concurrenten! Het toestel is multifunctioneel en beschikt over een barometer en een hartslagmonitor waardoor het als een fitness band kan worden gebruikt. De informatie hiervan wordt naar een health-platform doorgestuurd of naar apps zoals Jawbone en Google Fit. Een horloge dat niet enkel perfect ‘gestyled’ is maar ook waakt over je gezondheid.

Deze drie opmerkelijke nieuwigheden zijn nog maar het begin van wat het Mobile World Congress in Barcelona de komende dag nog te bieden heeft. Krëfel volgt het voor jou alvast op de voet op!