20140710-Samsung-Galaxy-Tab-S-HorizonTijdens de voorstelling van de Samsung GALAXY Tab S (13/06/2014) gaf Stef Sleurs, Tablet Marketing Manager van Samsung Electronics België, aan dat Samsung de lat immens hoog zou leggen voor de toekomst van de hele mobiele industrie. De tablet, voorzien van een Super Amoled Display en een wijd gamma aan premium content, moet de productiviteit verhogen van de gebruiker en combineert de efficiëntie met een elegant en praktisch design. Voldoende ingrediënten om de beloftes waar te maken?

Het moet gezegd, de GALAXY Tab S maakt de kijkervaring uitzonderlijk dankzij de Super Amoled Display. Als je het vergelijkt met een conventioneel LCD-tablet, beschikt het toestel over een ware kleurenweergave van maar liefst 94% (i.p.v. 73%). Foto’s, video’s en andere content komen zo maximaal tot hun recht en kennen uitermate heldere en dynamische beelden. Dankzij de adaptieve weergave, worden kleurberijk, scherpte en contrast aangepast aan je persoonlijk gebruik. Heel handig indien je het toestel bij fel zonlicht wilt gebruiken want ook dan kiest het toestel, automatisch, voor de ideale beeldweergave.

20140710-Samsung-Galaxy-Tab-S-Vertical-BackDesign
De Samsung GALAXY Tab S is flinterdun (6,6 mm) en heeft een 8,4 of 10,5 inch scherm en weegt slechts 294 gram (8,4 inch). Het toestel beschikt over een plastiek achterklep met een raster van stippen die er net als kuiltjes uitzien. De zijkanten van de GALAXY Tab S zijn mooi afgerond en zorgen ervoor dat het makkelijk in de hand ligt. De gebruikersknoppen zijn dezelfde als die van de GALAXY S5 en ook de vingerscan activatie werd geïmplementeerd.

Productiviteit en veiligheid
Veel aandacht werd besteed aan de aspecten veiligheid en productiviteit. Indien je over een Samsung smartphone beschikt kan je, dankzij de SideSync 3.0, het scherm van je smartphone op de tablet bekijken en zo een telefoongesprek voeren. Ook handig indien je foto’s en video’s van het ene toestel naar het andere wenst over te zetten. Daarnaast is de GALAXY Tab S voorzien van handige apps die je niet altijd op andere Android toestellen terugvind, bvb. S Voice, een Multi Window Mode waarmee je twee apps naast elkaar kan openen en natuurlijk Samsung’s Milk Music service, tot voor kort enkel beschikbaar voor de smartphones.

Op het vlak van toegang en veiligheid beschik je, zoals eerder meegegeven, over een vingerscan activatie. Daarnaast zijn er ook nog de ‘Lock & Unlock the Device’ en ‘Replacing ID & P/W’ functionaliteit waardoor je ten alle tijden zelf controle hebt over je toestel. De ‘Hiding Private Contents’ functionaliteit zorgt er dan weer voor dat je content, ten alle tijden, kan verbergen voor andere gebruikers, zelfs indien je ze toegang geeft tot de Tab.

Extra weetjes
Ook nog leuk om te weten, is dat de GALAXY Tab S een batterijduur heeft tot 12u en beschikbaar is met een opslagruimte van 16GB of 32GB. De mogelijkheid bestaat ook om een Micro SD kaart in te brengen met een opslagcapaciteit tot 128GB. Daarnaast heeft het toestel een 2-megapixel webcam aan de display zijde en een 8-megapixel camera, met LED flash, aan de achterzijde die resulteren in prachtig beeldmateriaal en waardoor uw ‘selfies’ voortaan nog scherper van kwaliteit zijn 😉