31000221 - 8800 serie - croppedOp het vlak van technologische vooruitgang vinden frequent kleine (en grote) revoluties plaats. TP vision, tv-fabrikant van Philips, lanceert er een die alvast kan tellen: de eerste Smart TV met het Android besturingssysteem voor het Europese vasteland! ‘Angry Birds op groot scherm!’ horen we u hierbij denken … het kan binnenkort misschien zomaar en dus is onze redactie er als de kippen bij om dit, voor u, van naderbij te bekijken.

Vanzelfsprekend zal je met een Android Smart TV toegang hebben tot de Google Play store™ en je favoriete apps zoals Facebook™, Twitter™ en YouTube™ kunnen raadplegen. Sneller en intuïtiever kunnen surfen (Google Chrome™-browser) was een van de focuspunten van TP Vision om de gebruikservaring te maximaliseren. Daarom werden o.a. de 7900 en 8800 serie gelanceerd: Ultra HD tv’s, met Ultra Resolution, voor een haarscherpe beeldkwaliteit en voorzien van een Quad Core processor voor een supersnelle reactietijd. Daarnaast zullen er ook een 8100 serie (Full HD met Quad Core processor) en een 9100/9800 serie (Ultra HD met Hex Core processor) op de Europese markt verschijnen.

31000228 - 9800 serieUltiem beeldkwaliteit
TP Vision en Google hebben erop gelet dat de beschikbare apps relevant zijn voor tv-consumptie en daarvoor is een minimale beeldresolutie vereist. Rekening houdend met de vier elementen die het oog kan waarnemen (beweging, contrast, kleur en scherpte), worden deze door beeldverwerkingstechnologieën gedigitaliseerd en haarscherp weergegeven op je beeldscherm. De levensechte beelden die je te zien krijgt zullen je versteld doen staan.

Cloud TV en Cloud Explorer
Games die je via een app hebt gedownload naar je televisie, kan je rechtstreeks op je tv-toestel spelen of opslaan in een cloud omgeving. Via je afstandsbediening of een draadloze controller kan je doorheen het menu surfen en games spelen. Met de Philips Cloud TV heb je, naargelang de beschikbaarheid per land, toegang tot een honderdtal tv-zenders over heel de wereld. De Cloud Explorer laat je dan weer toe de inhoud van je Dropbox™-account te openen op je Smart TV en muziek of video’s af te spelen. Leuk om te weten is dat ook de app OnLive op deze tv’s beschikbaar zal zijn. Dat is een cloud gaming service waardoor je ook de bekendere high quality games kan spelen.

Een ervaring die je dus zeker niet mag missen en die je je zeker niet zult beklagen. Raadpleeg de Krëfel website voor beschikbaarheid van deze Smart TV-toestellen.