PrintFotograferen met een telefoontoestel. Ooit leek het een vreemd idee. Vandaag kijkt niemand er nog van op. Toch is de digitale camera nooit van de markt verdwenen. Integendeel, de amateurfotograaf heeft meer dan ooit de keuze uit kwalitatief hoogstaande, maar uiterst betaalbare toestellen.

De interesse voor foto en video is groter dan ooit. En neen, dan denken we niet zozeer aan een snel snapshot voor Facebook. Foto- en videobewerking via de pc is voor heel wat mensen uitgegroeid tot een echte passie. De producenten van camera’s spelen op de behoeften van die liefhebbers in, met mooie, krachtige en gebruiksvriendelijke toestellen. Wilt u graag een nieuwe camera aanschaffen ? Dan staat u voor een niet zo makkelijke keuze. U doet er goed aan te overlopen aan welke vereisten de camera precies moet voldoen. Uiteraard staan de specialisten van uw Krëfel-winkel u vervolgens bij met raad en daad. Zo komt u zonder twijfel uit bij de camera die het beste aan uw behoeften voldoet.

Keuzecriteria zijn onder meer de beschikbaarheid van een zoeker, de grootte en kwaliteit van het display, de opslagcapaciteit, de zoomfunctie, enzovoort. Afhankelijk van uw wensen heeft u de keuze uit een ruim productassortiment: van de kleine, eenvoudige compactcamera, tot de digitale reflexcamera. Die laatste bleef lange tijd voorbehouden aan de professionele fotograaf. Maar ook die tijd is voorbij. Vandaag ligt een uitstekende digitale single-lens reflexcamera ook binnen het budget van de amateurfotograaf.

De meest opvallende trend in de wereld van de camera’s, is de opkomst van de hybride toestellen, waarmee u ook kunt filmen. Met een compactcamera was het uiteraard al langer mogelijk om ook bewegende beelden te schieten, maar de kwaliteit van het resultaat bleef in de praktijk vaak erg laag. Vandaag zijn er toestellen beschikbaar die niet alleen perfect functioneren als fotocamera, maar die tegelijk ook alle mogelijkheden bieden van een uitstekende digitale videocamera. Zo geniet u met één toestel van het beste van twee werelden. Wat hier voor u de beste keuze is ? Dat hangt opnieuw van uw concrete wensen af. De specialisten van uw Krëfel-winkel geven u graag het nodige advies over lenzen, opslagmedia, beeldcompressie, enzovoort.