Het debacle met de Galaxy Note 7 doen vergeten en terwijl klaar zijn voor de strijd met Apple’s nieuwste iPhone later dit jaar: dat is de zware opdracht voor de Galaxy S8. Of Samsungs nieuwste vlaggenschip daar klaar voor is? De poging van de Koreaanse fabrikant valt alvast niet mis te verstaan.Wat meteen in het oog springt is het revolutionaire design van de Galaxy S8 en S8+. Samsung neemt afscheid van het klassieke smartphonescherm. Vaarwel ook aan de navigatieknoppen! Voortaan krijg je enkel nog content zonder de randen en zo krijg je een overweldigend groot scherm. De S8 beschikt over een 5,8″ Quad HD+ Super AMOLED-beelscherm terwijl de S8+  een 6,2″ heeft. Alle toestellen zijn standaard Edge.

10 nm processor

Smartphones worden steeds sneller en sneller. Daarom koos Samsung voor een 10 nm processor. Hij is krachtig, snel en verhoogt de batterij-efficiëntie. De batterij zelf heeft dezelfde capaciteit als die van de S7 maar is duurzamer en verbruikt minder.
De nieuwe toestellen beschikken verder over een 12MP camera aan de voorzijde en een 8MP aan de achterzijde.

Gezichtsherkenning

Samsung belooft de ultieme beveiliging en dat doet het ten eerste via een irisscanner. Elke iris is immers uniek. Wanneer je echt heel snel wilt ontgrendelen, kan je de nieuwe optie met gezichtsherkenning gebruiken. De vingerafdrukscanner is verplaatst naar de achterkant van het toestel.

Bixby

Naar analogie met Apple’s Siri heeft nu ook Samsung zijn eigen virtuele helper: Bixby. Zo kan je de smartphone bedienen met je stem en de elektrogigant heeft er zelfs een aparte knop voor uitgerust. Een druk aan de linkerkant en er opent zich een speciaal ontworpen homescreen.

Je kan de gloednieuwe Galaxy S8 of S8+ nu al preorderen op onze webshop, zo heb je hem als één van de eersten in België.