Even in de gezichtssauna? Redactrice Sarah trok haar linkse wenkbrauw op, maar nieuwsgierigheid won het van de vooroordelen en dus bond ze de handdoek om het hoofd.

Chemische peelings, neusstrips en nagelafdrukken in je gezicht door het overdreven enthousiast puistjes uitknijpen? Daar pas ik voor. Laat ons liever de Medisana gezichtssauna eens uitproberen. Al is het maar voor de fun.

Ge-mak-ke-lijk!

Het kleine maatbekertje vullen met kraantjeswater, uitgieten in de houder, het stoomopzetstuk erop klikken en klaar. Na vijf luttele minuutjes zie ik de stoom zachtjes omhoog kringelen en ben ik écht wel nieuwsgierig.

Stoom afblazen

Niet alleen het toestel blaast stoom af, ook ik voel me meteen ontspannen vanaf het moment dat ik met mijn gezicht boven de warme en vochtige luchtstroom hang. De handleiding belooft dat mijn poriën zullen openen en mijn bloedcirculatie gestimuleerd zal worden. Ik weet niet hoe dat dan precies moet aanvoelen, maar er loopt toch al een beetje zweet over mijn gezicht. Da’s een begin!

Splash &

Na tien minuten lijken mijn poriën me wel open genoeg. Een flinke geut koud water om het zweet en ander vrijgekomen vuil weg te spoelen en ik ben helemaal klaar voor mijn voedingsmaskertje. Want dat zou nu efficiënter moeten werken doordat mijn poriën vooraf grondig gereinigd werden.

Straal!

Het zou inderdaad aan het beter werkende voedingsmasker kunnen liggen. Of gewoon aan het feit dat dit echt wel een aangename en ontspannende ervaring was. Of allebei. Feit is dat ik ‘s avonds nog steeds een stralende huid had toen ik mijn tanden stond te poetsen. Ik wil nog eens!