Zo nu en dan zondigen mag. Zeker als het over zoete desserts gaat! Uitvoerig getest – en goedgekeurd – door onze redactie.
640x290_shutterstock_62990053


Voor 4 personen

  • 4 appelen
  • 2 peren
  • citroensap
  • limoensap
  • verse muntblaadjes
  • bruine suiker
  • een aantal vellen filodeeg

Maak eerst een vulling met vers, stevig fruit. Snij twee appelen en één peer in kwartjes en verwijder de pitten. De schil mag je eraan laten. Duw de stukken fruit in de keukenrobot en tover ze in fijne slierten. Besprenkel met wat citroensap en limoenrasp bovenop voor een pittige smaak, en voeg ook twee eetlepels bruine suiker toe. Begin nu met de loempia’s. Week het filodeeg even in water en laat het zacht worden. Neem een vel en leg de vulling mooi in het midden, afgewerkt met een drietal muntblaadjes. Wikkel het vel strak dicht zodat de vulling goed samenblijft. Snij de uiteinden eraf en dien op met een extra blaadje munt.