pic1Met Google Chromecast beschik je voortaan over de handigste en makkelijkste manier om op jouw tv te genieten van online video’s en muziek. Video’s die je oplaadt via YouTube, of via dit kanaal wenst te bekijken, deel je voortaan met het gezin door ze op je televisietoestel af te spelen. Je hoeft hiervoor niet eens over een afstandsbediening te beschikken, maar maakt gebruik van je tablet en/of smartphone. Hoe dit precies in zijn werk gaat, leggen we je hieronder uit.

Wat is Chromecast?
De Chromecast is een klein mediastream-apparaat dat je op je tv kan aansluiten via de HDMI®-poort. Via een mobiele app kan je dan de installatie in orde brengen en je favoriete online films en muziek bekijken of beluisteren. Met je smartphone, iPhone/iPod of tablet selecteer je de media die je wenst weer te geven op het scherm. Steeds meer apps zijn ondertussen ook ingesteld om via Chromecast te worden gebruikt. Een lijst van dergelijke apps kan je terugvinden op de Chromecast website (chromecast.com/apps). Indien je gebruik maakt van een laptop, dan kan je elke website in Chrome casten en vanaf je smartphone of tablet op je tv-scherm weergeven.

banner_nlChromecast instellen
Je apparaten instellen voor Chromecast gaat snel en eenvoudig. Via smartphone of tablet download je de correcte app en maak je verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als op je Chromecast. De geselecteerde app is nu voorzien van een aanraakknop voor casten en van zodra je deze activeert, speel je de video of muziek af. Wens je te casten vanaf je laptop, dien je eerst de Chromebrowser en de Google Cast-extensie te installeren. Verbind je laptop met hetzelfde wifi-netwerk als op je Chromecast en activeer de aanraakknop voor casten. De websites waar je dan doorheen surft, worden op je tv weergegeven.

Systeemvereisten
De Google Cast-extensie is beschikbaar op alle platforms: Chrome OS, Windows, Max OS X en Linux. Hardwarevereisten zijn er niet. Specifieker, dien je te beschikken over volgende ondersteunende besturingssystemen:

  • Android 2.3 en hoger
  • iOS 6.0 en hoger
  • Windows 7 (op PC) en hoger
  • Mac OS 10.7 en hoger
  • Chrome OS (Chromebook Pixel op Chrome 28 en hoger)

Wat de updates betreft: deze worden, van zodra beschikbaar, automatisch bijgewerkt met de nieuwste versie van de Chromecast-software.

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=cKG5HDyTW8o

Bron:
www.google.com/chromecast