Eind vorige maand liet Google weten dat de eerste schoolboeken via de Play Store snel beschikbaar zouden zijn. Nauwelijks enkele dagen later was het zover. Een trend die voorlopig enkel in de Verenigde Staten wordt ingezet maar, hoogstwaarschijnlijk, naar het Europese vasteland zal overwaaien.

Vijf grote uitgeverijen waren bereid hun educatieve boeken digitaal beschikbaar te stellen voor het publiek. De boeken zijn bovendien makkelijk te synchroniseren tussen de verschillende Android-toestellen. Dit is heel handig want als je ergens een notitie of aanmerking toevoegt of een bepaalde passage zou markeren, dan wordt dit mee overgenomen op je andere toestel(len).

De lancering komt er net op tijd voor het begin van het nieuwe schooljaar en de beschikbare schoolboeken worden goedkoper aangeboden dan de papieren versies. Afhankelijk van het gekozen boek, zijn er kortingen tot 80% mogelijk. Gebruikers krijgen tijdens het browsen ook altijd de originele prijs van het boek te zien en weten zo hoeveel ze besparen op de digitale versie.

schoolboeken

Daarnaast bestaan er ook gratis samples van de boeken. Zo krijg je al een eerste idee over de inhoud. En zoals bij de meeste applicaties, kan je reviews schrijven over de schoolboeken, een sterrenkwalificatie toekennen en de titel toevoegen aan je verlanglijst. Hoeveel boeken er reeds beschikbaar zijn is nog niet geweten, maar het gaat om een uitgebreid gamma in verschillende categorieën (Literatuur, Computer & Technologie, Wiskunde, Wetenschappen, etc.).

Het tijdperk van kromgetrokken ruggenwervels door te zwaar geladen boekentassen of rugzakken lijkt voorgoed achter ons te liggen… . De verdere evolutie van het digitale tijdperk kan de gezondheid van de jeugd dus enkel ten goede komen.