32P_Encart Krefel_Knack_NL_A.inddEen leven zonder koelkast of diepvriezer ? U mag er niet aan denken. Voor de correcte bewaring van voeding en dranken rekenen we op onze koelkast. Voedingswaren die we langere tijd op voorraad houden, krijgen een plaatsje in de diepvriezer. De nieuwe generatie koel- en vriestoestellen heeft namelijk bijzonder veel te bieden. In de eerste plaats kiest u het toestel uiteraard in functie van capaciteit en prestaties. Daarnaast kijkt u naar de extra’s die de nieuwste toestellen voor u in petto hebben.

De producenten van diepvriezers spelen in op uw behoefte aan gebruiksgemak. De tijd dat uw diepvriezer last had van ijsvorming, ligt definitief achter ons. Heel wat nieuwe toestellen hebben een ingebouwde functie die de vorming van ijskristallen vermijdt. Dat is goed nieuws voor u, want zo hoeft u de diepvriezer niet langer te ontdooien om van de ijsvorming af te raken. Het is ook goed nieuws voor uw portemonnee. Laat ons dat even uitleggen. De nieuwe generatie diepvriezers is erg energiezuinig. Let in dat verband op het energielabel. Door voor een zuinig toestel te kiezen, spaart u op jaarbasis al snel een mooi bedrag uit. De energiezuinigheid trekken de ontwerpers van diepvriezers en koelkasten graag door tot in de kleinste details, bijvoorbeeld door in de toestellen LED-verlichting te voorzien. Maar even goed zijn er ingrijpende innovaties die het energieverbruik drukken. Het vermijden van de vorming van ijskristallen is er een goed voorbeeld van. Ijsvorming vermindert de prestaties van het toestel en drijft het verbruik op. Door die ijsvorming automatisch te vermijden, houdt het toestel zichzelf in vorm.

Ook bij de koelkasten vond er de voorbije jaren heel wat innovatie plaats. De nieuwe generatie koelkasten maakt optimaal gebruik van de aanwezige koelcapaciteit. Vroeger kon het gebeuren – zeker naarmate een koelkast er al wat jaren op had zitten – dat de temperatuur in bepaalde zones hoger lag dan elders in het toestel. De koelkasten van vandaag voorzien in de juiste luchtcirculatie, zodat u overal in de koelkast van de gevraagde temperatuur geniet. De luchtcirculatie vermijdt bovendien de vorming van condens. Toch is condens nooit helemaal uit te sluiten, zeker op momenten dat u vochtige of lauwe producten in de koelkast plaatst. Daar houden de ontwerpers van koelkasten rekening mee, onder meer door een slim systeem voor condensafvoer te voorzien. Legplankjes met verhogingen zorgen ervoor dat de producten het in de koelkast nooit nat aan de voeten krijgen.

Een hedendaagse, efficiënt werkende koelkast is zonder meer een slimme investering. Omdat het om energiezuinige toestellen gaat, bespaart u flink op uw energiefactuur. Maar dat is niet alles. De nieuwe generatie koelkasten garandeert optimaal koelcomfort. Dat zorgt ervoor dat producten in de koelkast langer in uitstekende conditie blijven. Specifieke opbergvakken voor groenten en fruit, bijvoorbeeld, houden de producten veel langer vers. Een constante temperatuur en luchtvochtigheid doorheen de hele koelkast dragen bij tot de houdbaarheid van al uw aankopen. Ook daarin schuilt dus een mooie winst: u geniet langer van de producten en voorkomt zo onnodige verspilling.

Wilt u meer weten over de nieuwste functies van onze koelkasten en diepvriezers ? Aarzel dan vooral niet een specialist aan te spreken in uw Krëfel-winkel.