PrintGebruiksgemak en krachtige prestaties zonder torenhoge energierekening: dat is wat u van uw huishoudtoestellen verwacht. Want zeg nu zelf, u mag er toch niet aan denken dat u het zonder wasmachine, droogautomaat of koelkast zou moeten doen. Natuurlijk niet. Maar het wil nog niet zeggen dat u zomaar om het even welk toestel in huis haalt. De ene oplossing is de andere niet. Krëfel helpt u dan ook graag op weg.

Prestaties:  Dat is het eerste waar u aan denkt wanneer we het over wasmachines hebben. De nieuwe generatie toestellen is bijzonder krachtig. Tegelijk zijn ze erg stil. U kunt rekenen op hoge centrifugetoerentallen, maar dan zonder de herrie die daar vroeger onlosmakelijk mee verbonden was. Bovendien is het resultaat ook een stuk schoner dan vroeger. De voorgeprogrammeerde wasprogramma’s bieden een passende behandeling voor ieder type was. Meer nog, sommige toestellen bieden zelfs de mogelijkheid om stukken te reinigen waarvoor u voorheen noodgedwongen een handwasje begon. Het gaat om wasprogramma’s op heel lage temperatuur, waarbij ook de centrifuge zich beheerst. Net als een handwasje dus, maar dan in de machine. De nieuwe generatie wasmachines is krachtig wanneer het kan, maar omzichtig wanneer het moet. De producenten spelen daar ook op in via innovatie van de wastrommel zelf. Speciale vormen en structuren zorgen steevast voor een optimale behandeling – en een betere reiniging – van uw wasgoed. Ze hebben als doel het wasgoed zo weinig mogelijk te kreuken, wat bij het strijken het werk alweer een stuk makkelijker maakt.

20131104 - wasmachine 600733Bespaar op uw energiefactuur
Naast de diverse wasprogramma’s, de capaciteit en het geluid, blijft het energieverbruik het belangrijkste keuzecriterium bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine. De tijd dat huishoudtoestellen echte energievreters waren, ligt gelukkig lang achter ons. Toch blijven er nog grote verschillen tussen de diverse toestellen. U doet er goed aan daar de nodige aandacht aan te besteden. Uiteraard kunt u met uw vragen altijd terecht bij de specialisten in uw Krëfel-winkel. De meest energiezuinige toestellen dragen vandaag het A+++-label. Het gaat om toestellen die liefst dertig procent minder energie verbruiken dan wasmachines met een A-label, die op zich eigenlijk ook al energiezuinig zijn. Zuinigheid is vandaag de norm.

Meer nog: door voor nieuwe, energiezuinige toestellen te kiezen, kunt u een behoorlijke besparing realiseren. Vergeet niet dat zowat de helft van het energieverbruik van een gezin toe te schrijven is aan het gebruik van huishoudtoestellen. Wanneer u die toestellen gericht vervangt door nieuwe, energiezuinige modellen, kunt u op jaarbasis al snel enkele honderden euro’s besparen. Uiteraard is het ook slim om uw wasgoed bij te houden tot u de volledige capaciteit van de wasmachine kunt benutten voor een wasbeurt. Wilt u graag een toestel dat compleet op milieuvriendelijke technologie draait ? Let dan in de winkel op de toestellen met het label ‘Green Technology inside’.

20131104 - droogkastVoor een optimaal, droog resultaat
Wassen en drogen gaan hand in hand. Naast een efficiënte maar energiezuinige wasmachine hoort een al even degelijke droogautomaat. Vroeger was de droogautomaat berucht om zijn hoge energieverbruik. Daar is bij de nieuwe generatie toestellen niets meer van te merken. Ook hier geeft het energielabel aan met welke machines u uw energieverbruik op de beste manier onder controle kunt houden. Droogkasten met een A-label of A+-label zijn vandaag geen uitzondering meer. Het gebruik van een warmtepomp, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat de droogautomaat de warme lucht nuttig hergebruikt. Andere technologische ontwikkelingen dragen ook bij tot de energiezuinigheid van het toestel. De automatische reiniging van de condensor, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat er geen pluisjes achterblijven op de condensor. Bij oudere toestellen is dat wel het geval. Wanneer die pluisjes te lang aanwezig blijven, verminderen ze de goede werking van de droogkast en gaat het toestel ook meer energie verbruiken. Door die pluisvorming automatisch te verhinderen, blijft het verbruik van de nieuwe generatie altijd op hetzelfde lage peil.

Bent u aan een nieuwe droogautomaat toe ?
Bekijk dan niet alleen de prestaties en capaciteit van het toestel, maar denk ook aan de locatie waar u het toestel zult plaatsen. Een droogautomaat levert warmte af en produceert geluid. Hou ook die kenmerken in gedachten wanneer u verschillende toestellen vergelijkt. Wilt u meer weten over de nieuwe mogelijkheden van uw droogautomaat? Aarzel dan niet om onze specialisten aan te spreken in onze Krëfel-winkel.