In 1991 ontwierp Sennheiser de toenmalige beste hoofdtelefoon ter wereld. Het hebbeding werd genoemd naar Orpheus, een figuur uit de Griekse mythologie, en verscheen in een beperkte oplage van 300 stuks (prijskaartje : 16.000 dollar per stuk). Sennheiser bestaat 70 jaar en daarom bracht de Duitse fabrikant, onlangs, een opvolger op de markt : Orpheus Reborn. Een grensverleggend product met een prijskaartje van 50.000 euro per stuk.

Deze hoofdtelefoon opzetten is als een volledig nieuwe wereld betreden. Een wereld met een geluid zo puur dat je elk detail haarfijn kan horen. Of je nu een vinyl, CD of MP3 afspeelt, elk instrument krijg je in de meest zuivere geluidsvorm voorgeschoteld. De nieuwste Orpheus beschikt immers over een frequentiebereik van 8 Hz tot meer dan 100 kHz en de laagste muziekvervorming ooit gemeten in een geluidsweergavesysteem (0,01% bij 1kHz).

Opmerkelijk aan de Orpheus Reborn is het unieke versterkerconcept. De versterker werd in een marmeren kast geplaatst, waarop acht luchtdichte buizen werden aangebracht (gekoppeld aan de transistorversterker). Hierdoor wordt de klankvervorming tot een absoluut minimum herleid en krijg je een helder en zuiver geluid als resultaat. De Orpheus Reborn is het resultaat van de innovatieve kwaliteiten van het bedrijf en de enorme inspanning van het onderzoeksteam tijdens de zoektocht naar het perfecte geluid, aldus CEO Andreas Sennheiser.

Gezien het prijskaartje is de Orpheus Reborn niet meteen een toestel dat je snel in elke huiskamer kan terugvinden. Maar Sennheiser beschikt over een uitgebreid gamma aan kwaliteitsproducten die je ook in je Krëfel verkooppunt kan verkrijgen. Ontdek ze alvast op onze website!

Video