Jaloers op de mooie babyfoto’s van Kate Middleton? Volg de vijf tips van onze kinderfotograaf en je creëert zelf ‘royal baby look’ met jouw camera!


1. Baby’s first, mama’s after!

Plaats de baby scherp vooraan in bBritain Royal Babyeeld, met op de achtergrond de moeder of vader die vertederd toekijkt. Met een beetje geluk leg je zo een mooi moment van interactie tussen mama of papa en baby vast.

2. Maak een coole close-up
Close-ups van je baby om te koesteren: mollige handjes, lange wimpers, vuile snoetjes, …. Laat je kind het beeld vullen. Ga dicht bij je baby staan, dat is de makkelijkste manier om persoonlijke foto’s te maken.

3. Vermijd het waterhoofd-effect
Door van heel dichtbij en met een volledig ingezoomde camera een foto te nemen, krijg je een zogeheten waterhoofd-effect. Het mooiste resultaat voor een close-up foto krijg je als je van een afstandje met een ingezoomde lens de foto neemt, zoals bij Kate en haar kleine prins.

4. Ga voor een mooie lichtinval
Maak je babyfoto’s liefst buiten of dichtbij het raam voor een mooie, natuurlijke lichtinval. Draai het gezichtje van de baby altijd naar de lichtbron toe, zo maak je de mooiste foto’s.

5. Vermijd het ivoren-toreneffect
Fotografeer je baby op ooghoogte en vermijd foto’s van bovenaf, of het ivoren-toreneffect. Een baby die je op gelijke hoogte fotografeert staat ook beter in verhouding tot zijn omgeving. Op ooghoogte maak je ook makkelijker contact met het kind.