Huawei mocht uiteraard niet ontbreken op IFA 2016 en introduceerde er twee nieuwe smartphones binnen het Nova gamma: de Huawei Nova en Huawei Nova Plus. De nieuwe reeks gaat voor een premium look aan een scherpe prijs, maar oordeelt u vooral zelf (zie galerij).

Beide toestellen worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 625 processor en hebben 3GB RAM en 32 GB geheugen aan boord.

De Nova kan rekenen op een batterij van 3.020mAh en de Nova Plus op eentje van 3.340mAh. Deze batterij-setup zou garant moeten staan voor meer dan 1 dag smartphoneplezier in beide toestellen. Volgens Huawei gaat hij zelfs tot twee dagen mee, bij normaal gebruik weliswaar.

De Nova beschikt over een 12MP sensor camera met snelle autofocus en 1.25 micron pixels (grotere pixels), de Nova Plus heeft zelfs een 16MP en optische beeldstabilisatie meegekregen. De Nova kan ook probleemloos filmen in 4K.

Beide smartphones hebben een 8MP camera aan de voorzijde van het toestel, met de gekende beautification mode (schoonheidsfilter). Die is er bij Huawei ondertussen ingebakken voor de betere selfies.

Maar het gaat zelfs verder. Wanneer je er beter uit wil zien dan je vrienden is het mogelijk om gezichtsherkenning in te schakelen. Je toestel zorgt er dan voor dat enkel jij een schoonheidsfilter krijgt en jouw vrienden niet. Win-win situatie voor de echte selfiekings- en queens.

De Huawei Nova zal in oktober verkrijgbaar zijn in de kleuren Prestige Gold, Mystic Siler and Titanium Grey.