Op IFA 2017 stelt Fitbit zijn eerste smartwatch voor: de Fitbit Ionic. Dit is meteen de eerste Health & Fitness Smartwatch die je begeleidt en motiveert om je doelen te bereiken. Bovendien kan je hem onder water gebruiken.

De Fitbit Ionic is gemaakt uit aluminium waardoor deze smartwatch zeer licht is. Ideaal om dagelijks of zelfs tijdens het slapen te dragen. De behuizing is volledig waterproof, zodat je hem ook probleemloos tijdens het zwemmen kan gebruiken.

Deze smartwatch beschikt over heel wat interessante apps, een ingebouwde GPS, een hartslagmeter, de mogelijkheid om je favoriete muziek te uploaden tot zelfs het verrichten van betalingen. Handig als je tijdens het sporten dorst krijgt en geen geld op zak hebt.

Fitbit Ionic is één van de meest  persoonlijke smartwatches op de markt. Via “Fitbit Coach” houdt het toestel je prestaties dagelijks bij en past het je workout programma aan. Het motiveert je om je doelen te bereiken en je krijgt tips om je workout te optimaliseren.

Naast de mogelijkheid om apps te installeren kan je met “Fitbit Studio” op basis van javascript, css en svg  je eigen app creëren. Je kan ervoor kiezen deze voor jezelf te houden of met andere Fitbit users te delen.

Fitbit Ionic zal in oktober 2017 in België beschikbaar zijn. De richtprijs ligt rond de € 349,95. De Fitbit Ionic zal ook bij Krëfel te verkrijgen zijn.