The Frame van Samsung beschikt over 2 modes. De eerste is een gewone tv modus, op het eerste zicht niets speciaal dus. Het exclusieve zit hem in de Art modus. Hiermee toon je schilderijen of foto’s op het scherm wanneer je geen tv kijkt.

Het beeld

Door de 4K ondersteuning  heeft “The Frame” een uitstekende beeldkwaliteit. Toch heb je bij een standaard 4K tv in een donkere kamer snel door dat je naar een digitale afbeelding kijkt. Dit komt doordat het scherm duidelijk oplicht. Daarom beschikt deze tv over een ingebouwde sensor die de schermhelderheid aanpast naar de kamer. Als het donker wordt dimt het scherm automatisch. Op deze manier zorgt de tv ervoor dat de afbeelding altijd zo realistisch mogelijk wordt weergegeven.

Samsung Gallery

In de Samsung Gallery heb je keuze uit meer dan 450 kunstwerken. Dit zijn allemaal afbeeldingen op het gebied van architectuur, fotografie, landschappen, tekeningen, enz. Maar ook kan je via je smartphone of een usb stick je eigen favoriete foto’s selecteren. Met de “Smartview” app kan je alle afbeeldingen aanpassen qua vorm en kleur.

 

De lIjst

Bij een echt kunstwerk hoort ook een mooie lijst. De tv heeft een klassieke zwarte omlijsting, maar wordt geleverd met een extra frame. Je hebt de keuze uit walnoothout, beige hout en wit. “The Frame” kan je strak tegen de muur plaatsen door de “no gap” muurbeugel. Dit zal het schilderij gevoel nog versterken.