Samsung brengt binnenkort de Gear Fit 2 Pro uit, een waterdichte fitnesstracker (echt waterdicht tot 50m!) die een beperkter aantal functies heeft. Het apparaat heeft een gebogen 1,5 inch-amoled-scherm, kan notificaties ontvangen en is voorzien van gps.

De wearable combineert smartwatch met fitnesstracker, maar plaatst de nadruk op het bijhouden van je activiteiten net zoals zijn duurdere broer, de Gear Sport. Ook deze fitnesswatch bedien je via het touchscreen om zo eenvoudig door alle functies heen te navigeren.

De Gear Fit 2 Pro is een beetje groter met 51,3x25mm dan zijn voorganger Fit 2 en weegt 34 gram.

Net als de Fit 2 heeft de Pro-versie een 1,5″-oledscherm met een resolutie van 432×216 pixels. De fitnesstrackers draaien beide op Tizen.

Op de Fit 2 Pro kunnen geen apps worden geïnstalleerd, maar de armband bevat wel een gps-chip en kan net als de Sport activiteiten bijhouden.

De voorgeïnstalleerde apps bieden alvast voldoende mogelijkheiden, Spotify (met offline functie tot 500 songs, voldoende voor je workout(s)), een zwemapp van speedo en een fitness tracking app van UnderArmour