LG heeft op de technologiebeurs IFA 2017 de V30 aan de wereld getoond. Dit is de opvolger van de v10 en v20. De V-series van LG zijn de meest luxueuze smartphones die de fabrikant maakt. De V30 lijkt op een verfijnde versie van de eerder dit jaar verschenen G6. Met een nieuw design, een OLED scherm, een vernieuwde camera, superieur geluid en aangepaste software lijkt de LG V30 een geduchte concurrent te worden  voor de Samsung Galaxy Note 8 en de iPhone 8.

OLED-scherm

Wat schoonheid betreft is het OLED-scherm een behoorlijke stap vooruit. Het heeft hdr10-ondersteuning en een resolutie van 2880×1440 pixels. Het scherm is net als de high-end Samsung-toestellen van dit jaar aan de zijkanten gekromd. Die kromming is een stuk minder dan bij de Galaxy-smartphones en dat geeft de V30 een eigen stijl.

 

Camera

De lichtsterkte van de camera van de LG V30 is één van de beste op de markt. Er wordt bij de primaire sensor op de achterzijde van de V30 gebruik gemaakt van een diafragma van f/1.6. Hierdoor kan er veel licht op de lens vallen, dit moet zorgen voor betere foto’s die in het donker getrokken zijn. De lens beschikt ook over optische beeldstabilisatie, waardoor foto’s minder snel wazig worden.

Geluidskwaliteit

Net als in de V20 zit er een “quad dac” (digital to analog converter) in de V30. In de software zitten diverse geluidsmodificaties, waaronder geluidspresets zoals Enhanced, Detailed, Live en Bass. Op deze manier kan je het geluid aanpassen aan je omgeving.

Software

Het tweede scherm van de vorige V-series modellen is bij de V30 weggehaald. In plaats hiervan is de Floating Bar en een Always-on display teruggekomen. De floating bar kan tot 5 apps permanent op het startscherm weergeven, en op elke plek worden neergezet die jij maar wilt.