Op de IFA onthulde Panasonic zijn eerste slimme speaker, de SC-GA10. Panasonic doet hiervoor beroep op de technologie van Google Assistant.
Google stelde zijn technologie open in april 2017, om zo de populariteit van de Google Assistant te vergroten. Met succes zo blijkt.

De SC-GA10 kan je aanspreken door het gekende stemcommando ‘OK Google’.
De luidspreker kan daarna op vraag verbinding maken met de streaming muziekdiensten Spotify, Google Play Music, Deezer en de internetradiostations van TuneIn.

Panasonic claimt dat de geluidskwaliteit van de SC-GA10 veel beter is dan bij andere smarthomespeakers, en biedt daarenboven ondersteuning voor multiroomaudio.

Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en is  een stuk groter dan bijvoorbeeld de Google Home. Er zijn twee 20mm-tweeters aanwezig en er zit een 8cm-woofer in het ontwerp, wat zou moeten zorgen voor een premium sound dat we toch van Panasonic gewoon zijn.

Naast de speaker gaat Panasonic een Music Control-app uitbrengen. Daarmee wordt het mogelijk om muziek vanaf een computer, tablet, smartphone of nas naar de speaker te streamen. Ook geeft de app gebruikers de mogelijkheid om twee of meer SC-GA10-speakers te combineren voor stereoweergave.

Het design van de speaker is balkvormig, en hij is qua groten iets forser uitgevallen dan bijvoorbeeld de Google Home.

De speaker zou begin 2018 op de markt komen, een prijs werd niet gecommuniceerd.

Naast deze speaker, had Panasonic nog heel wat meer in petto. Een overzicht: