In de televisiesector zijn er steeds heel wat vernieuwingen te zien. Tijdens de IFA 2017 beurs krijgen we ze allemaal  samen te zien. Om dit alles wat overzichtelijker te maken hebben we voor u alle innovaties  op een rijtje gezet.

Sony

De Sony BRAVIA A1 OLED series bestaat al langer in een 55 en 65-inch uitvoering. Op IFA Stelt Sony nu ook de 77-inch voor.  De tv maakt gebruik van een 4K HDR en een X1 Extreme processor waardoor de uiterste details uit het beeld gehaald worden.

Hiernaast beschikt het toestel over een Acoustic Surface geluidssysteem. Dit betekent dat  achter de tv zich een aantal speakers en een subwoofer bevinden. Het geluid van deze speakers gaat rechtstreeks door het scherm. Je hebt dus geen extra soundbars of geluidsboxen nodig.

Het unieke design van de A1 is zo ontworpen dat de voet en luidsprekers niet zichtbaar zijn. In de voet zit de subwoofer en kabelmanagementsysteem verwerkt dat kan worden opgevouwen voor wandmontage.

Het toestel wordt ook ondersteund door alle Android functionaliteiten waardoor je bv. Youtube, Netflix, … gewoon op je televisie kan bekijken. De 77-inch uitvoering zal vanaf volgende maand in ons land en dus ook bij Krëfel beschikbaar zijn.

Panasonic

De OLED-technologie van Panasonic laat het toe om voor elk beeldpunt waarover het scherm beschikt een lichtbron te creëren. Hierdoor kan je de lichtintensiteit en dynamiek volledig gaan controleren. Concreet betekent dit dat de OLED-schermen van Panasonic zowel heel zwarte als heel lichte waarden kunnen weergeven.

De geavanceerde 4K PRO HDR TV’s van Panasonic zijn zorgvuldig ontworpen en afgesteld in Hollywood om een beeldkwaliteit te bieden die nauw overeenkomt met de visie van filmmakers. 4K PRO HDR TV’s zijn uitgerust met de innovatieve Studio Colour HCX2-processor van Panasonic met professionele 3D LUT-kleurbeheertechnologie.

Deze OLED-tv’s zijn beschikbaar in 55 als 65 inch.

LG

LG is al enkele jaren één van de innovatoren op het gebied van televisies. Nu pakt de Zuid-Koreaanse producent uit met de LG OLED SIGNATURE  TV W, een zeer dunne OLED TV. Dit toestel bevestig je plat aan de muur met magneten en is zo dun dat het zelfs geen schaduw achterlaat. Hierdoor lijkt het alsof je uit een raam kijkt, in plaats van naar een scherm.

Perfect zwart creëert perfecte kleuren

De LG OLED is de nieuwste technologie en geeft een perfecte zwart weergave, want er is geen backlight. Zwart is dan ook echt zwart. Kleuren komen tot leven en knallen het beeldscherm uit met een oneindig contrast.

PHILIPS

OLED  is  de  nieuwe  standaard  voor  high  end  televisies.  Onder  meer  LG,  Panasonic  en  Sony voegden OLED  televisies  toe  aan  hun  gamma.  Philips  ging  nog  een  stapje  verder,  met  de  toevoeging  van Ambilight, ingewerkte front firing speakers en een nieuwe beeldverwerkingsengine aan hun nieuwe OLED televisie maken ze de kijkervaring nog rijker!

Uw woning is meer dan een huis, dus waarom geen TV kiezen die ook warm en uitnodigend is? De unieke Ambilight-technologie van Philips maakt uw scherm breder en uw kijkervaring meeslepender door aan drie kanten van de TV een extra brede gloed op de muur uit te stralen. Kleur, actie en spanning spatten van het scherm uw kamer in, voor een buitengewone kijkervaring.

De toevoeging van front firing speakers in de voet en subwoofers achter de tv geven enerzijds duidelijke hoge en middentonen en anderzijds rijkere en vollere bassen. Ideaal dus voor het bekijken van een actiefilm, een sportwedstrijd of om te gamen.

Ook op vlak van Software heeft Philips grote stappen gezet. Hier maken ze nu gebruik van de P5 beeldverwerkings engine. Deze gaat beelden analyseren en tegelijkertijd ook optimaliseren. Dit heeft vooral effect bij gestreamde content zoals bij Netflix en Youtube. Hier worden imperfecties eerst weggewerkt en  vervolgens wordt er gewerkt aan de beeldscherpte, hierdoor gaat er bij gestreamde beelden geen kwaliteit verloren.

Samsung

Na LCD en LED TV introduceert Samsung in 2017 QLED, een nieuwe TV-categorie. De Quantum dot-technologie zorgt voor verbazingwekkende kleuren, de Invisible Cable geeft je de vrijheid om je interieur in te delen zoals je wenst en de Premium One Remote Control geeft je toegang tot al je content en je aangesloten apparaten.

Q PICTURE

Samsungs nieuwe QLED TV’s zijn de eerste TV’s met een 100% kleurvolume en maximale helderheid van 2.000 nits. Het TV-paneel is vernieuwd om een nog beter contrast te leveren en een uitmuntende kijkhoek.

Q STYLE

Al je randapparatuur sluit je aan op de One Connect Box, en je verbergt de One Connect Box en alle bronapparaten in de kast. Een enkele transparante kabel, de ‘Invisible Cable’, verbindt de televisie met de One Connect Box. Samsungs nieuwe No Gap Wall-Mount maakt een ophanging mogelijk die perfect aansluit tegen de muur, zonder tussenruimte.

Q SMART

Dankzij de One Remote Control bedien je alle aangesloten apparaten met één afstandsbediening. De Smart Hub brengt al je entertainment samen op één plaats. De Smart Hub herkent zelf welke apparaten je aansluit, en doet dat nu 2,5x sneller dan vorig jaar.