Wassen, strijken en vouwen? Dat doen we binnen enkele jaren niet meer zelf, toch niet als het van Panasonic afhangt.

laundroid

We hebben reeds wasmachines en droogkasten, dat is niets nieuws onder de zon. Maar wat als een machine voortaan ook de strijk en vouw van onze kledij kan uitvoeren? Dat is wat de Laundroid voor doet. De Laundroid is ontwikkeld door Panasonic en is bedoeld als onderdeel van je kastsysteem.

Hoe werkt het? Eenvoudig, je stopt je schone was in de lade onderaan de machine. De droid doet de rest en start met het vouwen van je broeken, t-shirts, hemden en sweaters.

Volgens Panasonic zouden we hiermee zomaar even 375 dagen van ons leven kunnen besparen, de tijd die we volgens Panasonic spenderen aan het vouwen en opbergen van kledij (9000 uren!).

Dit is nog maar het begin, de Laundroid zou op termijn een onderdeel moeten worden van een volledig systeem van wassen en drogen. Vuile was gaat dan in de machine, schone was komt er weer uit, netjes opgeplooid en gestreken. Allemaal verdeeld volgens kamer door de Laundroid.

Wanneer kunnen we deze toestellen in de winkel verwachten? Panasonic geeft aan dat de eerste Laundroid klaar moet zijn voor verkoop in 2017.