Een heerlijke maaltijd uit de stoomoven
Ken je het geheim van een echte chef-kok? Stomen en bakken in één oven voor een perfecte smaak en gezond resultaat. Met de nieuwe combistoomovens kan ook jij genieten van een geheel nieuwe manier van koken. Wij stelden alvast een volledig menu samen waarop je je kookkriebels ongeremd kunt loslaten.

Met stoom kun je niets laten aanbakken
De combistoomoven is erg veelzijdig en heeft voor elke bereiding het geknipte programma. Vers of diepgevroren. Groenten, vlees of vis. Rijst of pasta. Het resultaat is altijd op-en-top. Je zou er je fornuis haast bij vergeten.

Met VITAL-stomen bereid je rijst, pasta, groenten en vis met louter stoom. De delicate warmte behoudt al het goede van je ingrediënten.

INTERVAL-stomen gebruikt 25% stoom en 75% hete lucht. Zo wordt je gebraad of hele kip onweerstaanbaar knapperig vanbuiten en sappig vanbinnen. Je kunt er ook zes borden mee warm houden tot het moment suprême, zonder verlies van kleur of textuur. Vroeg je je altijd al af waarom de pistolets van de bakker net dat ietsje krokanter zijn? Met INTERVAL-stomen bak je ze net zo.

 

Timbaaltje-van-paddenstoelen---NLTimbaaltje van paddenstoelen
Verdeel het brood in kleine stukjes en leg het in de melk om te weken. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen en de champignons lichtbruin. Knijp het brood uit en doe dit bij het paddenstoelenmengsel. Roer er het ei en de slagroom door en breng op smaak met peper en zout. Vet 4 timbaaltjes, ringen of koffiekopjes in en verdeel het paddenstoelenmengsel hierin. Dek ze af met aluminiumfolie en gaar ze 35 minuten in de oven. Haal ze uit de oven, laat ze iets afkoelen en stort ze op een bord. Geef er eventueel gemengde salade bij.

 

 

 

 

 

Goedgevulde-Italiaanse-vistaart---NLGoedgevulde Italiaanse vistaart
Verhit de boter in een kookpan, voeg de bloem toe en laat ze 1 minuut meebakken. Voeg de melk toe en blijf roeren tot het een gladde, gebonden saus is. Roer er crème fraîche, wortel, prei en oregano door en breng op smaak met peper en zout. Kook in de tussentijd de pasta in water met een beetje zout net niet beetgaar. Giet de pasta af, laat hem goed uitlekken en schud op met de olijfolie om vastplakken te voorkomen. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal en schep er de vis, garnalen en mosselen op. Schep er de saus met de groente over. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Neem de schaal uit de oven, verdeel de tortillachips erover en bestrooi met geraspte kaas. Zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.

 

 

 

 

Rosbief-met-balsamicojus-NLRosbief met balsamicojus, aardappelen en courgette
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met peper en zout. Smelt de boter in een braadslede op de kookplaat en bak hierin de rosbief rondom bruin. Zet de rosbief in de oven, steek de aangesloten vlees-thermometer erin en braad de rosbief 10 minuten op 225 °C. Schakel de oventemperatuur terug naar 180 °C, voeg sjalot, suiker, balsamicoazijn, rode wijn, tijm en mosterd toe en braad de rosbief nog ongeveer 25 minuten. Bedruip hem tussendoor een paar keer. De kerntemperatuur voor rode rosbief is 50 °C, voor roze rosbief 55 °C en doorbakken rosbief 65 °C. Leg de aardappelen in een stoomovenschaal met gaatjes. Leg de courgette dakpansgewijs in een andere stoomovenschaal met gaatjes. Neem de rosbief uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten, verpakt in aluminiumfolie. Zet de aardappelen en de courgette in de stoomoven en stoom ze tegelijk.

 

 

 

Creme-brulee---NLCrème brulée
Klop de eierdooiers en de suiker op tot een witte massa. Breng de melk en de room aan de kook met de gespleten vanillestok, laat een tiental minuten trekken en meng de melk bij het eiermengsel. Zeef en verdeel het mengsel over een 8-tal ovenvaste schaaltjes. Zet de schaaltjes in een stoommand, zet ze in de oven op 110 °C en stoom gedurende ongeveer 20-30 minuten tot wanneer ze bijna volledig gestold zijn. Laat ze afkoelen en zet ze vervolgens nog minstens 2 uur in de koelkast. Bestrooi de crème met de suiker en brand ze af zodat de suiker karamelliseert, dien meteen op. Tip: je kunt ook andere smaken aan de crème brûlée geven, zoals cacao of koffie.