Wanneer mannen hun wilde haren maar niet verliezen…

Je kan als koppel maar beter een dubbele wastafel hebben tegenwoordig, want mannen hoeven niet meer onder te doen voor vrouwen als het op ‘me-time’ in de badkamer aankomt. Body grooming deed zijn intrede in mannenland. Bij deze trend horen natuurlijk aangepaste apparaten en producten…

GrootWat vrij recent is in mannenland, is body grooming. Yes ladies, move over. Ook mannen staan graag te draaien en te keren voor de spiegel om voor- en achterkant te inspecteren op wildgroei. Ruim dus alvast wat plaats in het badkamerkastje, want bij deze trend horen natuurlijk aangepaste apparaten.

 

Haar? Waar?

Snorren en baarden zijn sinds kort weer erg hip en hot. Wat nu eenmaal als een paal boven water staat, is dat vrouwen graag verzorgde mannen zien. Een verwilderde bosaap sturen ze meteen de laan uit. Een beetje haar kan zeker geen kwaad (integendeel, wij zijn fan!), maar dan wel netjes getrimd en in model gebracht. Dus toch even het scheerapparaat erbij halen, alsjeblieft.

 

Het ene haar is het andere niet

Wat haar op hun kin betreft, zijn scheerapparaten en baardtrimmers voor de meeste mannen dagelijkse kost. Zij die ook last hebben van haar in de oren en neusholtes of net dat beetje te veel hebben tussen hun wenkbrauwen, kunnen zich met een aangepaste trimmer van hun weelderige haargroei ontdoen. Vrij nieuw op de markt zijn de groomingapparaten die speciaal ontwikkeld werden voor het scheren van ruggen, oksels, borstkassen en… ja, je weet wel, down under.

 

baardComplete uitrusting

Trimmen en scheren zijn twee verschillende dingen. Bij trimmen ‘knip’ je haar korter, bij scheren ga je voor glad als een biljartbal. De meeste scheerapparaten combineren beide functies, al dan niet met extra opzetstukjes die het werk nog gemakkelijker en nauwkeuriger maken. In de nieuwe groominglijnen komen we apparaten tegen die speciaal ontwikkeld werden om haarscherpe randen aan supergestileerde kincreaties te voorzien. Geen enkele vorm wordt onmogelijk, experimenteren met lengtes, stijlen en looks wordt een makkie!

 

Droog of nat scheren?

Sommige mannen verkiezen nat scheren, anderen zweren dan weer bij droog scheren. Beide hebben hun voor- en nadelen en een ‘juiste’ manier bestaat niet. Over het algemeen houd je aan nat scheren een frisser gevoel over en is de scheerbeurt grondiger gedaan. Bij droog scheren gaat het dan weer sneller vooruit en heb je minder snel last van een geïrriteerde huid. Bij aanschaf van een nieuw scheerapparaat check je dus best of het toestel bestemd is voor droog en/of nat scheren. Sommige modellen kan je zelfs mee onder de douche nemen! De nieuwste generatie scheerapparaten wordt vaak voorzien van een systeem dat automatisch reinigt, ontsmet en smeert voor een optimale scheerefficiëntie.

 

moustaschkeKeuzestress

Wil je een apparaat dat op netstroom werkt of een snoerloos exemplaar met oplaadbare batterij waarmee je een wandelingetje door de badkamer kan maken tijdens je ochtendritueel? Of eentje waar losse batterijen in kunnen voor op reis? Een combinatie van verschillende systemen is ook mogelijk. Daarnaast moet je vooraf ook beslissen over welke functies je apparaat moet beschikken: de mogelijke trimlengtes en opzetstukken verschillen bijvoorbeeld van model tot model. En heb je al bedacht of je een trillend dan wel roterend scheersysteem wilt? Ook weer een kwestie van smaak en gewoonte.