Zo handig is navigatie!

Straks onderweg naar de zon? Dan is het misschien tijd om die oude gps waarwel te zeggen! De nieuwste navigatiesystemen bezorgen je onderweg ook up-to-date informatie. Zo bespaar je niet alleen tijd en brandstof, maar ook veel stress onderweg.

 

hdtrafficNavigatiesystemen

Gebruikers van navigatiesystemen verlangen steeds meer van hun toestel. Terecht, want het verschil tussen vlot rijden of stilstaan heeft veel te maken met de snelheid en accuraatheid van de informatie die de gps ontvangt. Daarom kwam de nieuwste generatie navigatiesystemen op de markt: deze ‘Connected Devices’ krijgen regelmatig updates van allerhande actuele route-informatie via de mobiele datanetwerken. De meeste systemen zijn tegenwoordig uitgerust met kaarten voor 44 landen of zelfs meer.

 

Radarlocaties

De nieuwste ‘connected’ navigatiesystemen vertellen je, naast de vaste camera’s, ook waar je mobiele flitsers of trajectcontroles mag verwachten. De gebruikers delen deze locaties via een druk op de knop.

 

HD Traffic: verkeersinfo in real time

HD traffic geeft bij het opstarten van je gps meteen een overzicht van de te verwachten vertraging om de twee minuten. Is de vertraging aanzienlijk? Dan past je gps automatisch de ideale route aan. Ook wordt er rekening gehouden met andere hindernissen zoals aangekondigde wegwerkzaamheden.

 

IQ Routes: voor slimme gebruikers

De functie IQ Routes baseert zich op de verzamelde snelheidsgegevens van miljoenen gebruikers om je op elk moment van de dag de snelst mogelijke route voor te stellen. Je krijgt een route die rekening houdt met ?les, verkeerslichten, zebrapaden en zelfs sluitingsuren van scholen of winkels.

 

Map Share

Map Sharewijzigingen kun je rechtstreeks op je navigatiesysteem aanbrengen. Denk maar aan straten (de)blokkeren, rijrichting omkeren, straatnaam wijzigen, maximumsnelheden aanpassen, enzovoort.

 

iqroutesAlles up-to-date

De wereld verandert sneller dan kaarten kunnen worden geupdatet. Met TomToms unieke Map Share-technologie breng je zelf rechtstreeks op je navigatiesysteem correcties op je kaart aan. Die deel je vervolgens via je computer met de TomTomkaartcommunity. Als je je aanmeldt bij de Map Share-community, kun je bovendien kiezen uit verschillende ‘betrouwbaarheidsniveaus’. Zo kun je bijvoorbeeld alleen correcties ontvangen die door TomTom zijn geverifiëerd, of zijn uitsluitend correcties die door betrouwbare bronnen of veel mensen zijn gemeld.

 

Handige diensten

Enkele diensten waar navigatiesystemen informatie over bieden.

 

weerWeer

Met de actuele Weer-functie weet je op elk moment van de dag of je zon of regen mag verwachten. Zo kun je eventueel nog snel je plannen omgooien. De weersverwachting gaat tot vijf dagen vooruit.

 

brandstofBrandstof prijzen

Niet veel zin om te veel te betalen aan de pomp? Heel wat navigatiesystemen bieden de bestuurder info over de interessantste brandstofprijzen in de buurt van zijn locatie.

 

google_picGoogle Search

De meeste toestellen bieden nu ook de mogelijkheid om gewoon in real time te zoeken via Google. Zoek je een pizzeria in de buurt? Even zoeken en je voegt de zaak toe aan je bestemming.