Daar is de lente, daar is de zon! Aan die benen moet dus gewerkt worden. Lezeres Jolien testte voor Plugged-In deze Silk-épil 7 Dual Epilator.

Openmaken!

Persoonlijk geef ik al jaren de voorkeur aan de scheermesjes. Het nadeel is dat er na enkele dagen alweer stoppeltjes op mijn benen verschijnen. Hoog tijd voor wat anders, en dus waag ik me voor het eerst aan een epileerapparaat.

Instructies

Met de nieuwe Silk-épil 7 Dual Epilator van Braun haal ik meteen het zware geschut in huis: epileren en nat scheren met één handig toestel. Volgens de handleiding trekt de epilator eerst alle haartjes uit vanaf de wortel. Daarna maakt het geïntegreerde Gillette-mesje komaf met de achtergebleven stoppels. Een winning team?

We beginnen eraan

Ik zet de Silk-épil in een hoek van 90° op mijn enkel en beweeg hem traag naar boven, tegen de haartjes in. De combinatie van warm water en scheergel is heel aangenaam. Even later zijn zelfs mijn kortste stoppels verdwenen. Missie geslaagd.

Het resultaat

Zelfs drie dagen na de test voelen mijn benen zijdezacht aan.