Ongemeen dun, vederlicht en nog performanter dun hun voorgangers! Met de nieuwe iPad Air 2 en de iPad Mini 3 hoopt Apple zijn dichtste concurrenten in het tabletsegment weer enkele maanden van hoofdbrekers te bezorgen. Meer nog dan de iPad Mini 3 lijkt het er zeer sterk op dat de iPad Air 2 het nieuwe paradepaardje zal worden van Apple!

iPad Air 2 – Change is in the air
Verandering hangt in de lucht, of beter gezegd, ligt in je hand. De iPad Air 2 combineert een dunner ontwerp met een nog scherper beeld en dito camera’s, een X-processor en je eigen vingerafdruk.04 iPad Air 2

Dun is niet genoeg
De eerste versie van de iPad Air was amper 7,5 mm dun, vergelijkbaar met een potlood zo je wil. Tot Sony op de proppen kwam met de Xperia Z2 (6,4 mm). “Dat moet en kan beter”, zullen ze bij Apple gedacht hebben. Het eindresultaat mag dan ook best gezien worden, een onwaarschijnlijke 6,1 mm en amper 435 gram in gewicht. Zo dun dat je bijna niet voelt dat je een tablet in je hand hebt.

3 lagen samengevoegd
Het bestaande 9,7 inch Retina-scherm (resolutie: 2048 x 1536) bestond oorspronkelijk uit 3 lagen en is speciaal voor de nieuwe iPads samengevoegd tot 1 laag. Dit zorgt ervoor dat het scherm nog levendigere kleuren en een groter contrast weergeeft. Daarbovenop is het scherm van de iPad Air 2 afgewerkt met een anti-reflectiescherm, hetgeen er voor moet zorgen dat je minder reflectie krijgt als je de tablet gebruikt in een zonnig weertje.

06 iPad Mini

iSight-camera
De iSight-camera aan de achterkant van de nieuwe iPad Air 2 werd stevig onder handen genomen. De 8 megapixels camera laat je gedetailleerde panoramabeelden maken en beschikt daarnaast ook over een burst-modus, time-lapse video-modus en slow-motion video-modus van 120 beelden per seconde.


Krachtiger onder de kap

De vernieuwde A8X-processor (64-bit) zorgt ervoor dat de iPad Air 2 tot 40% snellere prestaties levert en ook op grafisch vlak tot 2,5 maal beter presteert. Voorts houdt Apple voor de nieuwe iPad Air 2 vast aan de bestaande batterij die tot 10u kan meegaan.

Jouw vinger aan de pols
Het unieke Touch ID werd eveneens in de nieuwe iPad Air 2 verwerkt. Slechts met je eigen, unieke vingerafdruk kan je de tablet ontgrendelen en beginnen werken of spelen op je iPad Air 2.

03 iPad Mini - cutiPad Mini 3
De nieuwe iPad Mini 3 bleef tijdens de voorstelling in de schaduw van zijn grotere broer staan, al zullen de minimalistische wijzigingen aan deze tablet hier wel voor iets tussenzitten. De meest vernieuwende toevoeging aan de Mini 3 is de Touch ID en een goudkleurige uitvoering van de tablet. Kortom, de iPad Mini 3 behoudt zijn bestaande schermgrootte (geen anti-reflectiescherm), processor en camera’s.

Beschikbaarheid in België
Vanaf 24 oktober 2014 zouden de nieuwe iPads ook de Belgische markt overspoelen. De nieuwe iPads zullen beschikbaar zijn met een intern geheugen van 16 GB, 64 GB of 128 GB.