ipad AIriPad Air
Apple keerde terug naar het tekenbord voor de iPad Air en voerde een aantal aanpassingen door voor een betere gebruikservaring. Het nieuwe toestel is flinterdun (7,5 mm) en weegt zeer weinig (nauwelijks 453 gram). Ook aan de technologie werd aardig gesleuteld om de gebruiker het gevoel te geven met een volledig functionerende PC te werken. Deze nieuwe ‘iPad 5’ heeft een 64-bit architectuur en is voorzien van een A7-chip, die ook in de iPhone 5S is terug te vinden. Het supersnelle toestel, zoals Apple het zelf omschrijft, vernauwt significant de kloof tussen de tablet en de laptop.

Ook de camera ervaring zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Aan de voorkant is het toestel uitgerust met een HD-camera wat de kwaliteit van de Facetime app enorm zal verbeteren. Aan achterkant is de iPad Air voorzien van een 5 megapixel camera … (hint: gebruik enkel de HD-camera als je begrijpt wat we bedoelen). Het beeldscherm is helder en kleurrijk waardoor foto’s en films in een uitstekende kwaliteit worden weergegeven. Opmerkelijk: de vingerscan, die werd geïntroduceerd met de iPhone 5s, is niet terug te vinden op de iPad Air. Maar dit kan je niet meteen een minpunt noemen. Het switchen tussen verschillende apps, alsook het open en sluiten ervan, gaat vlot en eenvoudig en zonder vertraging. Aan dit toestel ga je ongetwijfeld heel veel plezier beleven.

iPad Mini retina

 

iPad Mini Retina
De nieuwe iPad Mini, met een Retina beeldscherm, wordt op de website van Apple omschreven als ‘een klein wonder’.  Het is een perfecte kopie van de iPad Air met als extra voordeel dat je het perfect kan gebruiken met één hand omwille van de grootte (7,9 inch beeldscherm). Het beeldscherm beschikt over 3,1 miljoen pixels en een resolutie van 2048 x 1536. Het spreekt voor zich dat je foto’s en films van zeer sterke kwaliteit zal ervaren met dit toestel. Daarnaast is het toestel flinterdun (7,36 mm) en weegt het praktisch niets (330 gram).

Net als de iPhone 5s en de nieuwe iPad Air is de nieuwe iPad Mini voorzien van de A7-chip en iOS7 en ook hier geen spoor meer van de vingerscan (iPhone 5s). Dankzij de A7-chip is het toestel tot 4 maal sneller dan haar voorganger, ervaar je een snellere responstijd bij het gebruik van apps en het spelen van spelletjes en zijn de graphics van zeer hoge kwaliteit. Je zou denken dat dit alles een ‘negatief’ effect zou hebben op het gebruik van de batterij maar dit zou niet het geval zijn: bij constant gebruik gaat de batterij tot 10 uur mee.

Met de nieuwe iPad Mini zal ook je ook een aantal apps, die momenteel betalend zijn, gratis kunnen downloaden. Dit zal bijvoorbeeld het geval zijn voor de iPhoto, Imovie, Garagebands, Pages, Numbers en Keynote apps. Dit is een toestel zoals je er nog nooit één ervaren hebt.